Z trzy sekundy przydało by się zbićsynec pisze:No to jest nad czym pracowaćdaniel1d pisze: a na ćwiartkę 14.3.

Moderator: G0 Karcio
Z trzy sekundy przydało by się zbićsynec pisze:No to jest nad czym pracowaćdaniel1d pisze: a na ćwiartkę 14.3.
no 3 sec. tzreba zbić ale do 100km/hdaniel1d pisze: synec napisał(a):
daniel1d napisał(a): a na ćwiartkę 14.3.
No to jest nad czym pracować
Z trzy sekundy przydało by się zbić
Pamiętam tylko to że po kupnie 2.8 szybko zaczęło mi się wydawać że auto jakoś kiepsko przyśpiesza chodź na początku wydawało mi się że jet to rakietaAD6 pisze:Danielu kila pytań jaki twoje odczucie jeśli chodzi o osiągi między seryjnym 2,8 a seryjna r-ka wiem że seryjne 2,8 było dawno ale może pamiętasz,
Z 500 wytrzyma spokojnie, R32 powinien wytrzymać tyle co i 2.8AD6 pisze:ile na seryjnym dole wykrzesałeś z 2,8 tak że było w wmiarę bezpiecznie r-ka pewnie trochę wiecej wytrzyma na serii pytam pod katem mojego ??
myśle że z racji większej pojemnosci i lepszej głowicy zawsze będzie z 50KM wiecej w R-ce na tym samym doładowaniu co w przypadku 2,8 czyli jednak erka w seri powinna troche więcej wytrzymaćdaniel1d pisze:Z 500 wytrzyma spokojnie, R32 powinien wytrzymać tyle co i 2.8
To raczej źle myśliszAD6 pisze:myśle że z racji większej pojemnosci i lepszej głowicy zawsze będzie z 50KM wiecej w R-ce na tym samym doładowaniu co w przypadku 2,8 czyli jednak erka w seri powinna troche więcej wytrzymaćdaniel1d pisze:Z 500 wytrzyma spokojnie, R32 powinien wytrzymać tyle co i 2.8
Pewnie na wiosnę się coś wsadzi.Majiic pisze:Daniel kiedy jakies turbo wielkosci wiadra tam pakujesz?![]()
Pewnie już olej pobierał na potęgę i nie chciał palić w zimie jak to stary golf. Nie czytałeś onetowych komentarzy, wszystkie stare golfy tak mają!mikew_86 pisze:Ja mam pytanie, dlaczego zmieniłeś 500konnego kocura, który w niczym nie ustępował tej seryjnej Rce ?planujesz jakieś bi-turbo ?
Samo auto jak to seria, ładne
Co do pobierania oleju to byłem w szoku, ogólnie dużo ludzi mówiło że te auta w serii biorą olej a on praktycznie nic nie brał i tak samo było po wsadzeniu turbo.Wiadomo jakieś śladowe ilości weźmie każde auto ale dolewać nie trzeba było od wymiany do wymiany.guziolek pisze:Pewnie już olej pobierał na potęgę
daniel1d pisze:To raczej źle myśliszAD6 pisze:myśle że z racji większej pojemnosci i lepszej głowicy zawsze będzie z 50KM wiecej w R-ce na tym samym doładowaniu co w przypadku 2,8 czyli jednak erka w seri powinna troche więcej wytrzymaćdaniel1d pisze:Z 500 wytrzyma spokojnie, R32 powinien wytrzymać tyle co i 2.8Doładowanie nie łamie korb tylko niuton a oba silniki powinny wytrzymać raczej podobny niuton..Jest też jeszcze kwestia stopnia sprężania R32 ma większy niż 2.8 więc teoretycznie stosując do obu silników takie same przekładki to 2.8 powinien wtedy więcej znieść . R32 ma lepszą głowicę więc 2.8 przy pewniej mocy mogła by już blokować głowica.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 10 gości