Witam
Czy jest jakiś sposób na to by sprawdzić cz słupek uległ uszkodzeniu ? A dokładniej ten przy szybie, bo wczoraj mój brat miał kolizje i wjechał właściwie pod pojazd (Inveco dostawczy). O dziwo poduszki nie wywaliły , co mnie b.zdziwiło, ale uszkodzenia widoczne są na foto, ucierpiał pas przedni, oba błotniki i maska. Reszta ok (nawet podszybie i szyba). No ale zauważyłem, że jedne drzwi są cofnięte (te od kierowcy) i nie wiem czego to jest wina - czy błotnik uderzył w zawias czy ruszył się słupek. W jednym miejscy, widać minimalnie wystającą uszczelkę i nie jestem pewny czy to bylo już przed. Uszczelkę widać na foto. Na dodatek jak naciskam w to miejsce słychać "pstyknięcie"(słychać na filme), niby z drugiej strony to też jest ale nie aż w takim stopniu jak tam gdzie widać uszczelkę
Zobaczcie foty i oceńcie - ruszony słupek czy nie lub jak sprawdzić to na 100%?
[youtube][/youtube]
PS. Do moda - jeśli zły dział to proszę o przeniesienie go do poprawnego działu
Ruszony słupek czy nie?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- sebool12
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Ruszony słupek czy nie?
Golf III 3D 1.9 TDI 1Z '95 ROLLING STONES
italiano_83 pisze:Podstawa to gnój nie ma gnoju nie ma mocy
- stonefree
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Ruszony słupek czy nie?
NIe chce mi się wierzyć, że słupek się cofnął a szyba została w całości. Jeśli drzwi się otwierają , to porównaj jak siedzą zawiasy z lewej i z prawej strony.
- sebool12
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Ruszony słupek czy nie?
Jutro (znaczy dzisiaj) będzie golfik odchudzany z uszkodzonych elementów to sprawdzę
Golf III 3D 1.9 TDI 1Z '95 ROLLING STONES
italiano_83 pisze:Podstawa to gnój nie ma gnoju nie ma mocy