Witam ponownie mam zapytanie do kolegów bardziej doświadczonych jak to jest z ładowaniem akumulatora ? Czy podczas ładowania akumulatora powinienem odkręcić korki czy tez nie .
Instrukcja obsługi akumulatora która znalazłem na necie mówi ze nie trzeba ... posiadam akumulator około roku i zostawiłem radio po czym akumulator się wyładował całkowicie chciałem go podładować i właśnie to robię tylko nie mam pewności czy odkręcać korki czy nie ? Akumulator który posiadam to euro bat 44Ah/350A .
ładowanie aklumulatora prostownikiem ?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- juro
- Użytkownik
- Kontakt:
Zasadniczo powinno się ale nie bój się jak nie odkręcisz to nic się nie stanie.
A przez jaki czas mam go ładować ? wskaźnik był po podłączeniu na 3 A a już spada powoli do 2A ... Oby się nic nie stało bo ładuje go w domu bo nie mam gdzie za bardzo
Re: ładowanie aklumulatora prostownikiem ?
Jeśli akumulator ma np 45 A to ładujesz go prądem 4,5A wówczas po około 10 godzinach jest naładowany. Proces ładowania wygląda tak że im dłużej ładujesz tym bardziej amperaż spada.SnapyZwnb pisze:A przez jaki czas mam go ładować ? wskaźnik był po podłączeniu na 3 A a już spada powoli do 2A ... Oby się nic nie stało bo ładuje go w domu bo nie mam gdzie za bardzo
Korki lepiej odkręć, czasem akumulator mocno gazuje więc dobrze by było aby gaz miał gdzie ujść.
Jeśli masz dostęp do celi, odkręć każdą i sprawdź czy płyty są zasłonięte elektrolitem. Jeśli masz podziałkę z boku to sprawdź na niej stan elektrolitu. Gdy brakuje, dolej wody destylowanej.
- martinezz123
- DZIADZIA
- Kontakt:
jak kolega skaktus napisał nic dodać nic ująć
vw golf IV 1.9 tdi MARTINEZZ
www.vwjgora.pl
diagnoza VAG COM / TACHO
www.vwjgora.pl
diagnoza VAG COM / TACHO