1.8 ABS przerywa podczas jazdy
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- janek1350
- VW MANIAK
- Kontakt:
Witam mam problem ze szwagra golfem mk3 silnik 1.8 90koni o oznaczeniu ABS z gazem i jest taki problem ze podczas jazdy przerywa od 2000-2500rpm tak jak by na jeden gar nie palił na wiekszych obrotach jest ok na niskich obrotach nie faluje odpala bez problemu jak na luzie mu przygazuje to na obroty sie wkręca bez problrmu świece były nie dawno wymieniane sprawdzałem je i są ok sprawdziłem przewody zapłonowe palec i kompułke i są ok przerywa nie wazne czy na gazie czy na benzynie. Co to może byc ze przerywa ? vo bym musiał wymienić ?
oblukaj czy nie dostaje falszywego powietrza , np poduszka pod gaznikiem
- janek1350
- VW MANIAK
- Kontakt:
sprawdziłem to ale niewiem czy dobrze zrobiłem tak odkręciłem tą grubą rure co doprowadza powietrze do gaznika odpaliłem silnik zatkałem ją reką i zgasł więc raczej nie bieze lewgo powietrza jutro jeszcze sprawdze ta poduszke pod gaznikiem.
spróbuj docisnąć ręką gaźnik i zobacz czy sie lepiej zachowuje , ja kiedys mialem w swoim abs'ie podobny problem ze przy 2 tys obrotach szarpal a jak dostal wiecej obrotów to bylo ok
- janek1350
- VW MANIAK
- Kontakt:
Ok jutro tak zrobie. Niech ktoś inny sie jeszcze wypowie moze jakieś sugestie