nagle wzroslo chwilowe spalanie do 1.1 na fis
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Użytkownik
mam prolem panowie nagle na iegu jalowym gdy autko bylo juz nagrzane wzroslo spalanie na fis-ie do 1.1-1.2 zawsze bylo 0.7 czego moze byc to przyczyna prosze was o pomoc, moze ktos mial taki przypadek,autko to 1.9 tdi pd axr
ZIMA możesz też podpiąć się pod Vaga - i zobaczyć czy nic nie załapał Twój AXR
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
podłacze sie do tematu, mi natomiast skacze spalanie z 0,7 do 0.8 czym moze byc to spowodowane.
dodam ze zero błedow w silniku
passat b5 rok 97 silnik 1.9tdi 110km automat pali mi 20 litrow czy to moze byc spowodowane uszkodzonym nastawnikiem pompy wtryskowej? prosze o pomoc
- guziolek
- Forum Master
- Kontakt:
Re: nagle wzroslo chwilowe spalanie do 1.1 na fis
U mnie skacze od 0.7 do 1,1 w zależności od obciążenia alternatora (klima, grzanie szyb, lusterek, kręcenie kierownicą, kierunkowskazy, światła itd), poza tym może to zależeć od paliwa itp, raczej bym się nie przejmował.Arbani pisze:podłacze sie do tematu, mi natomiast skacze spalanie z 0,7 do 0.8 czym moze byc to spowodowane.
w moim TDI PD AXR na rozgrzanym silniku skacze od 0.7 do 0.8 a ze światłami 0.8 - 0.9 i z klimą 1.0 - 1.1
Jeżdżę też VW Sharan 1.9TDI PD 130KM ASZ rocznik 2005
- guziolek
- Forum Master
- Kontakt:
Zimny silnik, klima, zapalone świeczki, ale to max kilka minut.wron pisze:w moim AXR 0,7 do 0,9.
1.1 jeszcze nie widziałem
-
- Użytkownik
troche pozny odzew ale brak czasu dzisiaj jest juz normalnie autko jaksie zagrzeje pkazuje 0.6 do 0.7 mi chodzilo o to ze wczoraj jak auto bylo zagrzane to wskoczylo takie spalanie napewno nie z powodu obciazenia bo wszystko bylo wylaczone niema zadnych bledow moze poprostu jakis przypadek jak bedzie sie zdarzac to bede dalej drazyl temat dzieki za odzew
a ja juz sobie sam poradzilem , wymienilem czujnik temperatury paliwa i wszystko jest juz git
kolega miał w passacie 1.9TDI PD 130km też problem ze spalaniem i miał uszkodzony czujnik temperatury i auto cały czas było na potocznie mówiąc ssaniu.
...Nie jeździj szybciej niż twój anioł stróż potrafi latać...
teraz spalanie mam 8,5 do 9 litrow mysle ze na automat i moja noge jest ok