Olej w świecy
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Olej w świecy
Witam Panowie i Panie mam pewien problem tzn zauważyłem, że w trzeciej świecy (licząc od lewej strony) jest olej ;/ wie ktoś czym to może byc spowodowane? Czy wymiana świec pomoże? z gory dzieki za odpowiedzi i mowa o silniku 2.0 16V 150km .
Olej w świecy
nie nie trzeba to małe piwko,odkręcasz dekiel czyścisz i zakładasz nową uszczelkę i po robocie.A przy 16V jeszcze trzeba odkręcić barany,kup jeszcze uszczelkę pod kolektor ten łączący barany z wejściami wtrysków
Był MK2 GT RP swap 16V PL jest VA GT a w tyrce T5 AXB
Olej w świecy
http://moto.allegro.pl/uszczelka-glowic ... 55443.html
Czy o taka uszczlke chodzi?
A tą uszczelkę łączącą kolektor z wtryskami wymieniłem ostatnio przy wymianie króćca wody
Czy o taka uszczlke chodzi?
A tą uszczelkę łączącą kolektor z wtryskami wymieniłem ostatnio przy wymianie króćca wody
- mateusz889
- Mały gagatek
Olej w świecy
nie chodzi o uszczelke pokrywy zaworów, idziesz do motoryzacyjnego podajesz model, rocznik pojemnosc silnika i kupujesz, uszczelka jest tania Druga sprawa gdzie ten olej jest na świecy(na elektrodach)?. Czy jak wykrecisz swiece na niej jest olej?. Czy tak jak patrzysz na blok silnika i patrzysz na wkrecona swiece jest zaolejona ?
- Paweł Marek
- V.I.P.
Olej w świecy
tomek092, co znaczy że w świecy, jeśli od wierzchu sączy olejem to ją lepiej dokręć bo to jest efekt nieuszczelnienia jej w cylindrze, a jesli widac olej po wykręceniu świecy na elektrodach to jak koledzy wyżej piszą
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Olej w świecy
ściągam kable i patrząc z góry widzę olej na świecy .Olej jest również na końcówce kabla
- Paweł Marek
- V.I.P.
Olej w świecy
No to tak jak napisałem, albo kapię na nią olej z góry - nie wiem skąd. Jeśli nie kapie daj jej inną uszczelkę lub mocniej dokręć i po sprawie.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.