Witam .
mam pytanie do was wyjeżdżałem z Białego stoku i jak może wiecie remontują ulice i była stara warstwa a na nią nalana 2 nowa jadąc za tirem nie zauważyłem jej i najechałem z większa prędkością na początku nic nie obyło ale po 30 km. zaczeła opona trzeć o nadkole myślałem że się poluzowało jade dalej wszystko ok ale dziś z rana jadąc do pracy przy ruszeniu i i skręcaniu strasznie coś puka na równej nawierzchni sporadycznie co to może być ?
Co to może być
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Co to może być
domniewam:karolgolfsuwalki pisze:Witam .
mam pytanie do was wyjeżdżałem z Białego stoku i jak może wiecie remontują ulice i była stara warstwa a na nią nalana 2 nowa jadąc za tirem nie zauważyłem jej i najechałem z większa prędkością na początku nic nie obyło ale po 30 km. zaczeła opona trzeć o nadkole myślałem że się poluzowało jade dalej wszystko ok ale dziś z rana jadąc do pracy przy ruszeniu i i skręcaniu strasznie coś puka na równej nawierzchni sporadycznie co to może być ?
-Przy uderzeniu mógł zostać naruszony a później uszkodzony przegub. Wówczas najbardziej odczuwalne stukanie będzie przy skręcaniu. Na prostej czasami bo może się "nastawiać" stad spokój.
-Sytuacja może również tyczyć się poluzowania wahacza. Stukanie będzie wówczas wyczuwalne przy ruszaniu i dohamowaniu.