mk2 16V wałek ssacy pytanie???
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Witam robie remont kupinego silnika 9A. I mam sportowy wałek ssacy SuKO.Tylko wydaje mi sie ze on jest jakby przypalony na krzywkach, krzywki nie sa wyrobione. I tu nasuwa sie moje pytanie czy on ma tak miec czy coś z nim nie tak.I czy ten wałek polata w tym silniku czy już raczej jest do wymiany. czekam na wasze porady
mk2 1.8 8V RP
mk2 2.0 16V 9A
mk3 2.8 VR6 AAA
mk2 2.0 16V 9A
mk3 2.8 VR6 AAA
jezeli nie jest wyrobiony to polata, odbarwieniami sie nie przejmuj. pamietaj jednak ze montaz ostrego walka na seyjnym ecu/mapach to morderstwo dla silnika. przy tego typu modyfikacjach konieczne jest strojenie. jak juz masz ostrzejszy walek to doprez motor tlokami lub zaworami i cienka uszczelka. efekt bedzie duzo lepszy. montaz samego walka na seryjny silnik potrafi nie tylo co nie dac kozysci co zaszkodzic
Ok dzieki za rade.Dodam że silnik bedzie na digi II.wiec nie bede miał możliwosci strojenia.silnik bedzie doprezony tłokami.Zobacze jak bedzie smigał.Jak nie bardzo to kupie wałki z ABF.lub załoze serie.
mk2 1.8 8V RP
mk2 2.0 16V 9A
mk3 2.8 VR6 AAA
mk2 2.0 16V 9A
mk3 2.8 VR6 AAA
Siema! Ten wałek nie jest wcale poprzypalany ani odbarwiony! Krzywki tego wałka fabrycznie zostały pokryte anodą w czarnym kolorze, która tylo sie nieco wytarła. Inna sprawa ze masz w rękach mały rarytas tak sie składa ze mam identyczny na sprzedaż. Chcesz to na PW podrzucę Ci małe info o tym wałku, nie chcę robic tu kryptoreklamy i wklejać swojej aukcji, w ktorej sporo opisałem.