jakie napiecie grzałki sondy?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
witam!mam golfa III 2.0 ADY(sonda 4-piny)
mam pytanie odnośnie grzałki sondy....jakie powinno być napięcie zasilania grzałki sondy???z tego co mi wiadomo to 12V ale słyszałem również opinie iż 3.5-5V i dlatego chciałem sie upewnić...
tak w ogóle to na vagu wyskakuje mi błąd 00537 podgrzewana sonda lambda,regulacja sondy i dlatego chciałem sprawdzić czy grzałka działa prawidłowo.sprawdziłem napięcie zasilania w we wtyczce i mam 4.5V wydaje mi sie ze jest coś nie tak bo powinno być 12V???podmieniałem sonde i na obu wyskakuje mi ten sam bład.proszę o jakieś rady...dzieki:)
mam pytanie odnośnie grzałki sondy....jakie powinno być napięcie zasilania grzałki sondy???z tego co mi wiadomo to 12V ale słyszałem również opinie iż 3.5-5V i dlatego chciałem sie upewnić...
tak w ogóle to na vagu wyskakuje mi błąd 00537 podgrzewana sonda lambda,regulacja sondy i dlatego chciałem sprawdzić czy grzałka działa prawidłowo.sprawdziłem napięcie zasilania w we wtyczce i mam 4.5V wydaje mi sie ze jest coś nie tak bo powinno być 12V???podmieniałem sonde i na obu wyskakuje mi ten sam bład.proszę o jakieś rady...dzieki:)
Re: jakie napiecie grzałki sondy?
czyli cos musi byc nie tak...moze jakie zwarcie?jakbybył bezpiecznik walniety to nie byłoby wogóle napiecia,prawda?
Jest kabel sygnałowy z ECUmozg pisze:aha,a tak wogóle to napięcie prosto z bateri czy przez kompa?
Numquam Desperaveris...
bezpiecznik F18 ten sam co do pompy paliwa,raczej problem gdzie indziej skoro pompa chodzi.Masa z kompa.Sprawdź czego brakuje plusa ,czy masy będziesz miał tylko jeden kabel do prześwietlenia.
oki sprawdze to.czyli z ecu powinno wychodzic na grzałke 12V?mnie obecnie pokazuje 4.5V...
+12 to swoją drogą, na sygnałowym wacha się bodajże w okolicach 0-1V
Numquam Desperaveris...