Po zamknieciu auta z pilota same otwierają się szyby
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Golfina 1998 5 doors, 1.9 sdi. Gdy zamknę auto z pilota i pojde do domu za jakiś czas wychodzę a obydwie szyby z przodu są opuszczone całkowicie. Kilka razy miałem przygodę ze śniegiem w środku.
Co robić i co może być przyczyną.
Co robić i co może być przyczyną.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Re: Po zamknieciu auta z pilota same otwierają się szyby
Mikrostyk, załamane kable /zwarte / te w gumowym oplocie na przejściu karoseria-drzwi , lub do modułu komfortu dostała się woda
Numquam Desperaveris...
Przerabiałem to samo u siebie , vag powiedzial ze włacznik otwarcia tylnej klapy i tak własnie było,odłczyłem to na 2 tygodnie i teraz znow podłaczyłem i narazie gitarka
włacznik otwarcia tylnej klapy? masz na myśli zamek do którego wkłada się klucz?
Vag pokazuje ciągle powracający błąd Błąd 17978-Moduł sterujący zablokowany
Okazuje sięże po wyjęciu bezpiecznika od podnosnika szyb nie działają gdy chę je uchylić ale gdy obok sąsiad przechodzi lub stojące obok auto swoj odpala w mojej golfinie otwierają się w dół szyby. Gdy wyjąłem bezpiecznik od alarmu wszystko gra. Szyby w dalszym ciągu nei działają przy opuszczaniu ale i same z siebie już nie opadają w nocy. Gdzie szukać przyczyny?
Vag pokazuje ciągle powracający błąd Błąd 17978-Moduł sterujący zablokowany
Okazuje sięże po wyjęciu bezpiecznika od podnosnika szyb nie działają gdy chę je uchylić ale gdy obok sąsiad przechodzi lub stojące obok auto swoj odpala w mojej golfinie otwierają się w dół szyby. Gdy wyjąłem bezpiecznik od alarmu wszystko gra. Szyby w dalszym ciągu nei działają przy opuszczaniu ale i same z siebie już nie opadają w nocy. Gdzie szukać przyczyny?
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
no to chyba wiesz już gdzie szukać przyczyny - co to za alarm tam maszharvard pisze:Gdy wyjąłem bezpiecznik od alarmu wszystko gra.
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
Nie wiem ja rozpoznać i gdzie szukać jego identyfikacji. Auto z Holland 1998 rok i był już w aucie.
Re: Po zamknieciu auta z pilota same otwierają się szyby
Jak alarm niefabryczny to centralki montują głównie pod kierownicą, ale powiedz jaki masz jeszcze kluczyk = pilot = scyzoryk...wygląda na orginalny?bo być może masz fabryczny alarm i wtedy znowu powraca kwestia mikrostyka w zamku, wody dostającej się do modułu.
- guziolek
- Forum Master
- Kontakt:
W golfach to musuałoby byś wody po kolana żeby się do modułu dostawała, raczej ciężko o jego zawilgocenie pod kierownicą
Kluczyk 'zwykly' nie scyzor. Wyglada na oryginal.
Tak z pilota można otwierać. Kluczykiem nie bo po lewej stronie zamek sie przekreca i jest uszkodzony.
obstawiam albo przednie drzwi lewe albo tylna klapa (badź jezeli masz wkladke to prawe drzwi)
obstawiam albo przednie drzwi lewe albo tylna klapa (badź jezeli masz wkladke to prawe drzwi)