Cieknąca vacum pompa
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Gadatliwa bestia
Cieknąca vacum pompa
koledzy a jak sprawdzic jaka powinienem miec uszczelke? bede kupowal uzywana pompe bo moja chyba juz szmelc i musial bym wiedzic jaka uszczelke do niej kupic. Gadalem z mechanikiem na temat tych pomp i podobno nie zdaza sie zeby rozciekla sie pompa boscha (przynajmniej on o takim przypadku nie slyszal) tylko przewaznie rozciekaja sie z pod dekla pompy luc.
kupie kierownice 3-ramienna do passata 3bg czarna skóra i galke zmiany biegow do skrzyni 6
-
- Ma gadane
- Auto: Golf 7
- Silnik: Czca
Cieknąca vacum pompa
Najprościej i najbezpieczniej dla twojego portfela to odkręcić ten dekiel i sprawa stanie się jasna.
-
- Gadatliwa bestia
Cieknąca vacum pompa
hmm mi nie chodzi o uszczelke pod dekiel tylko miedzy glowice a pompe - kupuje nowa pompe i nie wiem jaka mam miec do nie uszczelke!vpil pisze:Najprościej i najbezpieczniej dla twojego portfela to odkręcić ten dekiel i sprawa stanie się jasna.
kupie kierownice 3-ramienna do passata 3bg czarna skóra i galke zmiany biegow do skrzyni 6
-
- Ma gadane
Cieknąca vacum pompa
Z tego co mi wiadomo, to do nowej pompy ta uszczelka jest już dołączona.
W sobotę rozmawiałem ze sprzedawcą z VW-eja i powiedział mi że teraz wszystkie nowe pompy mają jedną metalową uszczelkę która u nich kosztuje 20zł.
W sobotę rozmawiałem ze sprzedawcą z VW-eja i powiedział mi że teraz wszystkie nowe pompy mają jedną metalową uszczelkę która u nich kosztuje 20zł.
-
- Ma gadane
Re: Cieknąca vacum pompa
Narazie nagrywam kontakt z człowiekiem z serwisu volkswagena może mi coś pochyta z pod ladyleon79 pisze:vpil, co postanowiłeś zrobić dalej??
Z tego co się dowiedziałem Volkswagen wie o wyciekach z pomp Luc-ka ale w Polsce nic z tym nie robili.
Jazda z cięknącą pompą powoduje uszkodzenie przewodu gumowego z układu chłodzenia który biegnie pod vacum pompą doprowadzając do wycieku płynu chłodzącego co mi już się przytrafiło. Dobrze że miałem w bagażniku podobny przewód to go na miejscu wymieniłem, układ zalałem wodą mineralną i bylo OK. Ale gdyby spotkało mnie to np: w srodku nocy w drodze do Chorwacji to było by kiepsko. Dlatego doświadczenie nauczyło mnie wozić ze sobą jakiś kawałek węża w bagażniku bo nigdy nie wiadomo kiedy się przyda.
Cieknąca vacum pompa
Zimny WITAM KOLEGO MAM PODOBNY PROBLEM Z VACUM POMPOM GOLF 4 TDI AXR Z POD DEKIELKA CIEKNIE NASZA TANIA ROPKA CZYTAŁEM TWÓJ POST JAK SOBIE Z TYM BADZIEWIEM PORADZIŁES MASZJAKIES NAMIARY ZEBY TA USZCZELKE DOSTAC MÓJ TEL 888918604 PROSZE O SMSA POZDRAWIAM Z WADOWIC RAFAŁ MAIL rifo3@tlen.plrifo12
Nowicjusz
Prywatna wiadomość Chirurg,
Nowicjusz
Prywatna wiadomość Chirurg,
- tomyart
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Cieknąca vacum pompa
rifo12,na forum passata ktoś sprzedawał...
o tu masz link http://forum.vw-passat.pl/showthread.php?t=93491
o tu masz link http://forum.vw-passat.pl/showthread.php?t=93491
Cieknąca vacum pompa
Witam, Ja Panowie dowiadywałem się na temat tego nieszczęsnego wycieku i powiedziano Mi, że jeżeli pompa zaczyna przeciekać to uszczelnianie pomoże na krótki czas, ponieważ pompa się zużywa i trzeba ją regenerować (koszt ok.800zł ) lub wymienić na nową (koszt ponad 1000zł). A więc najlepiej kupić nową i mieć spokój i gwarancję, no chyba, że ktoś nie ma tyle kasy lub naprawia "pod sprzedaż" POZDRO
-
- Ma gadane
Ja swoją pompe jak rozebrałem to stwierdziłem że sprawcą wycieku jest źle wytłoczona uszczelka a nie żadne zużycie. Metalowa uszczelka, która tam występuje się nie zużywa bo niby jak. Gdyby były dostepne takie uszczelki to bym ją wymienił i jeździł bym jeszcze na tej pompie wiele lat, bo miała dopiero nakręcone 100tyś/km.arti83 pisze:Witam, Ja Panowie dowiadywałem się na temat tego nieszczęsnego wycieku i powiedziano Mi, że jeżeli pompa zaczyna przeciekać to uszczelnianie pomoże na krótki czas, ponieważ pompa się zużywa i trzeba ją regenerować
Występowały tez wycieki spowodowane pęknięciem obudowy przy krućcach, to tego wiadomo zabardzo nie da sie naprawić, ale większośc z nas ma problem z tą nieszczęsną uszczelką, która jest poprostu źle wytłoczona. Najgorsze w tym wszystkim jest to, że nikt nie produkuje tych uszczelek tylko jesteśmy zmuszeni praktycznie na zakup nowej pompy za okolo 1000zł, a taka uszczelka mogła by kosztować w porywach 100zł.
Koniec i na zdrowie
Cieknąca vacum pompa
Widzę stałą bolonczkę PD sam nie tak dawno dostałem golfa 4 150 z cieknącą WACUM POMPOM po krótkim przeszukiwaniu allegro w poszukiwaniu uszczelek się rozczarowałem ale dla chcącego nic trudnego zadzwoniłem do CARSU potem do EKO i dostałem uszczelki ponieważ w pompie one były popękane więc czas do działania pompa na warsztat specialnie do tego typu prac przyniosłem prześcieradło na którym prace trwały po odkręceniu pompy i wyciągnięciu starych uszczelek wziełem się za odtłuszczanie uszczelki które dostałem w sklepie były tak jakby niekompletne lecz i to się ogarneło po odtłuszczaniu nałożyłem DIRCO bardzo malutko znikome ilości i zaczeło się składanie auto odpalone po dwóch dniach pompa nie cieknie i jest sucha jak inni spece piszą ze to źle działa dla silnika za przeproszeniem nie maja wyobraźni jeśli zrobimy to z głowa to nic się nie stanie z naszym silnikiem od czasu składania przez mnie pompy która już ma 30tyś za sobą nie widać żadnych oznak wycieków ani spadków mocy pozdrawiam jak coś kontakt gg 5909888 polecam albo zapraszam do siebie na warsztat
[size=85][url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=4058206#4058206][color=#FF0000]Szczurek Mk3 1,9 TDi GT bys RZT[/color][/url]
[img]http://img704.imageshack.us/img704/9830/kopiazdjcie0110aa.jpg[/img][/size]
-
- Użytkownik
- Silnik: AHF
- Kontakt:
RZT pisze:Widzę stałą bolonczkę PD sam nie tak dawno dostałem golfa 4 150 z cieknącą WACUM POMPOM po krótkim przeszukiwaniu allegro w poszukiwaniu uszczelek się rozczarowałem ale dla chcącego nic trudnego zadzwoniłem do CARSU potem do EKO i dostałem uszczelki ponieważ w pompie one były popękane więc czas do działania pompa na warsztat specialnie do tego typu prac przyniosłem prześcieradło na którym prace trwały po odkręceniu pompy i wyciągnięciu starych uszczelek wziełem się za odtłuszczanie uszczelki które dostałem w sklepie były tak jakby niekompletne lecz i to się ogarneło po odtłuszczaniu nałożyłem DIRCO bardzo malutko znikome ilości i zaczeło się składanie auto odpalone po dwóch dniach pompa nie cieknie i jest sucha jak inni spece piszą ze to źle działa dla silnika za przeproszeniem nie maja wyobraźni jeśli zrobimy to z głowa to nic się nie stanie z naszym silnikiem od czasu składania przez mnie pompy która już ma 30tyś za sobą nie widać żadnych oznak wycieków ani spadków mocy pozdrawiam jak coś kontakt gg 5909888 polecam albo zapraszam do siebie na warsztat
No widze ze ktoś tu w końcu poszedł innym torem jak ja mniej więcej pół roku temu. Tez zapodałem podobny sposób naprawy i nic sie nie dzieje i w koncu jestem szczęśliwy bo nic sie nie leje. Naprawde jak sie to zrobi precyzyjnie to ma się problem z głowy na następne 10 lat. Ale i tak dostaniesz opierdziel od niejakiego evo... ze to lipa i ze zniszczysz silnik. hehehh. Naprawde nie ma się czego bać.
Pozdro
ZC
Cieknąca vacum pompa
Tak jestem z pionek koło radomia powiem tak to nie jest agro tuning ty liczy się precyzja auto chodzi bajka polecam
[size=85][url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=4058206#4058206][color=#FF0000]Szczurek Mk3 1,9 TDi GT bys RZT[/color][/url]