Objawy zapchanego katalizatora ??

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Artur79
Ma gadane
Ma gadane

Objawy zapchanego katalizatora ??

Post autor: Artur79 » czw maja 25, 2006 12:28

witam mam problem z moim golfem.
silnik 1.8 odpala ladnie chodzi normalnie, za to ma duze problemy z syzbsza jazda ... powiedzmy 120-130 w porywach z gorki 140 km/h ....

do niedawna mialem problemy rozniez i na niskich obrotach ale okazalo sie byl wezyk od termostatu ten co idzie do kolektora odczepiony .. podpiolem i juz chodzi rowno i nawet lepeij przyspiesza tak zwawiej :)

ale za to martwi mnie ten brak mocy na wyzszych obrotach i na wyzszych biegach ....
sprawdzalem cisnienie i na wsyzstkich cylindrach jest okolo 12 ..... wiec sprawnie ...

wiec czy przyczyna tej slabosci moze byc zapchany katalizator ?? z tego co go ogladalem to jest on fabryczny od nowosci przynajmniej tak wyglada ...

jakie sa objawy zapchanego katalizatora ... czy jakos mozna go sprawdzic ??

---> Golf III 1.8 <---

Awatar użytkownika
djtom
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: djtom » czw maja 25, 2006 12:30

wyjmij i zobacz czy jest prześwit.

Nocne Mary Squad :partyman:
djtom w 2009 pisze:Sebastian.... gratuluję. :prayer:

Zlot w Nysie na dzień dzisiejszy jest najlepszym zlotem w kraju w całorocznym kalendarzu.

Awatar użytkownika
kadet
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: kadet » czw maja 25, 2006 12:33

heh u mnie mam to samo. Przy 120-130 robi sie juz taki mulowaty :/ w sumie stracil troche powera po zalozeniu lpg ale nie spodziewalem sie ze az tak to bedzie wygladalo

Awatar użytkownika
Artur79
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: Artur79 » czw maja 25, 2006 12:38

moj na LPG tez jest slabszy .... ale po powrocie na benzyne tez nie jest mocniejszy, a przed zalozeniem gazu tez taki byl .... chyba podjade do tego speca od tlumikow i mi zdejmie ten katalizoator i sprawdzi, tylko ze on chce 50 zl za to ( w tym wspawanie rurki jak kat bedzie martwy )

---> Golf III 1.8 <---

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”