Odnawianie elementów plastikowych na zewnątrz auta
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
Ale zawsze możesz zainwestować w nowe - one też na pewno lekko wyblakły przez ostatnie 13 lat są od czasu do czasu wystawiane zestawy 20jahre-zrób to sam na allegro
nie no ta metoda jest zajebista ! wziąlem od taty z pracy opalarkę 2000W i porobilem sobie wszystkie elementy praktycznie xD
super odnawia zarówno czarne jak i szare części !
śmialo polecam.
ps. osobiście robilem to metodą ruchów okrężnych wtedy równomiernie się "odnawia"
super odnawia zarówno czarne jak i szare części !
śmialo polecam.
ps. osobiście robilem to metodą ruchów okrężnych wtedy równomiernie się "odnawia"
ja u Siebie zrobilem i zadnych efektów ;/ ... nic sie nie dzieje tylko plastik sie zrobil miekki ;/ nie wiem co jest , wszystkie czesci oryginalne ..........
http://allegro.pl/parkside-opalarka-sus ... 40127.html" onclick="window.open(this.href);return false; taka opalarke mam
- mazi
- Forum Master
- Kontakt:
no mozliwe, a w jakiej odleglosci robiłes? a oczyściłeś dobrze plastiki
- kristof91
- Aloha Style
Ja mam ten sam problem niby dobra opalarka ori sierpy i nic sie nie dzieje:(
lipa totalna , chlopaki robia 550W a ja mam 2000W bez sensu
- kristof91
- Aloha Style
Virus8833, pewnie tylko tak pisze ze 2000W. Ale sam coś nie wierze w to ze to działa. Widziałem filmik jak koles lecial po zderzaku i czerniał odrazu a tu taka lipa:(
może na dworze za zimno?? metoda działa, wcześniej wrzuciłem fotki z efektami.
powodzenia
powodzenia
no zimno zimo , a to zalezy tez od temperatury zawnetrznej ?
- majekMK2
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
u mnie dużo dało ale zależy tez od tego czy kiedyś plastik był przejechane czernidłem lub czymś podobnym bo wtedy efekt jest kiepski
Były golfik:/
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=111197
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=111197
- mazi
- Forum Master
- Kontakt:
zapewne, moj efekt był super a plastik był szaryVirus8833 pisze:u mnie dużo dało ale zależy tez od tego czy kiedyś plastik był przejechane czernidłem lub czymś podobnym bo wtedy efekt jest kiepski
Virus8833, odtłuściłeś to prócz mycia? może jak zmyjesz warstwę tego czegoś to się uda, choć nie wiem
Re: Odnawianie elementów plastikowych na zewnątrz auta
Trochę odkopuję ale też chciałbym pochwalić się moimi dokonaniami.
[youtube][/youtube]
Listwy zdjąłem i dokładnie wyczyściłem szczotką co już im bardzo pomogło w odzyskaniu koloru dlatego porażającej różnicy nie ma.
[youtube][/youtube]
Zderzak zaś nie czyszczony ale auto względnie czyste, plastik czarnieje w oczach.
Używałem opalarki która dość dobrze dmucha bo niektóre to tylko grzeją, na opalarkę płaska nakładka i bardzo fajnie się tym działa. Zrobiłem tak też w poprzednim golfie i ponad pół roku efekt się nie zmienił.
Kilka uwag:
Materiał z których wykonane są listwy to PP/EPDM i na pewno nadaje się do regeneracji, zderzaków nie znam ale jak widać też się nadają.
Struktura zostaje bez zmian.
Lusterek z mk2 nie polecam nawet próbować, kolor się nie zmieni a materiał zgazuje i powstanie "struktura".
Chlapacze mimo że mają identyczną strukturę są zrobione z elastycznego materiału (oznaczenia niestety nie znam) i ich także nie da się zregenerować w ten sposób.
Przy przetapianiu powierzchni trzeba uważać na śmieci, mi się wtrącił kawałeczek kartonu i już go nie wyjąłem.
Listwa trzymana w ręce wygina się, najlepiej robić to na samochodzie ale u mnie są naklejki których nie chciałem grzać.
Jeśli chodzi o mnie, o ile się da to nie ma lepszej metody, nacieranie samoopalaczem (lub olejem) można powtarzać co miesiąc, a bynajmniej na mk2 opalanie daje trwały efekt. Nie ma się co oszukiwać że nigdy nie wyblakną bo przecież fabrycznie nowe też się starzeją ale wytrzyma dłużej niż inne metody.
[youtube][/youtube]
Listwy zdjąłem i dokładnie wyczyściłem szczotką co już im bardzo pomogło w odzyskaniu koloru dlatego porażającej różnicy nie ma.
[youtube][/youtube]
Zderzak zaś nie czyszczony ale auto względnie czyste, plastik czarnieje w oczach.
Używałem opalarki która dość dobrze dmucha bo niektóre to tylko grzeją, na opalarkę płaska nakładka i bardzo fajnie się tym działa. Zrobiłem tak też w poprzednim golfie i ponad pół roku efekt się nie zmienił.
Kilka uwag:
Materiał z których wykonane są listwy to PP/EPDM i na pewno nadaje się do regeneracji, zderzaków nie znam ale jak widać też się nadają.
Struktura zostaje bez zmian.
Lusterek z mk2 nie polecam nawet próbować, kolor się nie zmieni a materiał zgazuje i powstanie "struktura".
Chlapacze mimo że mają identyczną strukturę są zrobione z elastycznego materiału (oznaczenia niestety nie znam) i ich także nie da się zregenerować w ten sposób.
Przy przetapianiu powierzchni trzeba uważać na śmieci, mi się wtrącił kawałeczek kartonu i już go nie wyjąłem.
Listwa trzymana w ręce wygina się, najlepiej robić to na samochodzie ale u mnie są naklejki których nie chciałem grzać.
Jeśli chodzi o mnie, o ile się da to nie ma lepszej metody, nacieranie samoopalaczem (lub olejem) można powtarzać co miesiąc, a bynajmniej na mk2 opalanie daje trwały efekt. Nie ma się co oszukiwać że nigdy nie wyblakną bo przecież fabrycznie nowe też się starzeją ale wytrzyma dłużej niż inne metody.
Cały mój kraj >> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=519472" onclick="window.open(this.href);return false;