PROBLEM Z GOLFEM III GTI 8V.

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Grzesss

PROBLEM Z GOLFEM III GTI 8V.

Post autor: Grzesss » pn sty 24, 2005 15:24

Witam wszystkich :pub: po pierwsze mam problem z golfem III gti 8v niedawno go sprowadziłem jak sie pozniej okazało jechałem z Niemiec ze zwarta sonda lambda z ktora do dzis sobie nie poradziłem bo zamontowałem w nim sonde od oktawi 2.0 ale niedziała...?
po drugie silnik ma w papierach wbite 101KW (na poczatku miał85) i wcale tego nieczuc jedzie jak gdyby miał 100ps,a nie 138ps ktore powinien miec
Po trzecie prosiłbym o jak najwiecej informacji o tym silniku,pozdrawiam

Awatar użytkownika
Golf III GTI 8V
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: Golf III GTI 8V » pn sty 24, 2005 15:38

Golfiacz 2.0 8V miał 115 kuca czyli 85 KW a 150KM czyli 110KW miał golfiacz też 2.0 ale z nowszym silnikiem 16V..
Jeśli chodzi o sonde lambda to z octavii 2.0 8V powinno faktycznie być dokładnie to samo bo vw nie zmieniał tewgo silnika więc nie wiem w czym może być problem.. Wdepnij do jakiegoś zaufanego mechesa...

Nadzieja...

Grzesss

Post autor: Grzesss » pn sty 24, 2005 20:19

Witam z tego co sie orietuje ma jakies zmiany w silniku,niemiec bełkotał cos o chipie,oprucz tego ma kompletny układ wydechowy hartmena,i jakis dziwny dolot do filtra air power...nie wiem co to jest.

Awatar użytkownika
evolution
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: evolution » pn sty 24, 2005 20:34

a sonda wskazuje bogato czy ubogo czy co z nia jest?? moze cos w wiazce??

Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.

Grzesss

Post autor: Grzesss » wt sty 25, 2005 00:15

sonda wogole teraz niedziała bo ponoc komputer jej nie rozpoznaje tak powiedział mechanik dokładnie to nie daje sygnału do kompa i chyba musze kupic zamiennik...

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”