Bardzo Pilne ! Wymiana SIlnika na inny
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- PaulSilence
- Nowicjusz
- Kontakt:
hmmm... spruboje dogadac sie z gosciem by kompletny mi sprzedal silnik, czyli z cala instalacja i osprzetem. wiec mysle ze powinno byc ok.
a co do wydechu,pompy paliwa, chlodnicy to mysle ze to najmniej wazne, bardziej mnie wlasnie zaczol martwic fakt przegubow i polosi. ;/
a tak na marginesie Silnik 1.8 i skrzynia 5 za 500? dobra cena jest?
a co do wydechu,pompy paliwa, chlodnicy to mysle ze to najmniej wazne, bardziej mnie wlasnie zaczol martwic fakt przegubow i polosi. ;/
Re: Bardzo Pilne ! Wymiana SIlnika na inny
cena tak a co do stanu to nie wiem co za taką cenę wyrwieszPaulSilence pisze:hmmm... spruboje dogadac sie z gosciem by kompletny mi sprzedal silnik, czyli z cala instalacja i osprzetem. wiec mysle ze powinno byc ok.
jakbyś był zainteresowany silnikiem to podałem ci nr aukcji.
Golf MK3 by killah : viewtopic.php?p=3276083#3276083 - RIP
Passat B3 Daily Car by killah : viewtopic.php?f=91&t=558831 - SOLD
Passat B3 Daily Car by killah : viewtopic.php?f=91&t=558831 - SOLD
- PaulSilence
- Nowicjusz
- Kontakt:
niby wszystko igła, gwarancje gosciu tez daje. moze Po prostu mu niepotrzebne.
Re: Bardzo Pilne ! Wymiana SIlnika na inny
Jak dla mnie to 2 kola wydasz na cala tą operacje. Lepiej wloz taki sam silnik jak masz i daj sobie spokoj...
- Lukasz_mk2
- Forum Master
- PaulSilence
- Nowicjusz
- Kontakt:
powiem ci ze nie zaglebialem sie w to jaka ma moc. wiem ze 1.8 a w czym to robi roznice.?
-
- Gadatliwa bestia
- Auto: Passat b5 fl 2003r Kombi
- Silnik: AZM
no i sprawa ma się tak:
jak zmieniasz silnik to musisz brać pod uwagę wymianę podzespołów... hamulce czasami zawieszenie elektryka itd...
zorientuj się na czym ci zależy jaki silnik wchodzi w grę i poczytaj o Swapach bo tego jest dużo na forum.
jak zmieniasz silnik to musisz brać pod uwagę wymianę podzespołów... hamulce czasami zawieszenie elektryka itd...
zorientuj się na czym ci zależy jaki silnik wchodzi w grę i poczytaj o Swapach bo tego jest dużo na forum.
passat b5 115KM AZM 2003r
jaka gwarancje gość daje za silnik z instalacja i osprzętem do tego skrzynia piątka za 500zł ( rozruchową ? ) i do tego igła takich okazji sie nie kupuje
- Lukasz_mk2
- Forum Master
PaulSilence, jeśli chodzi o różnice w budowie to nie wiem bo się nie znam ale jak już zabierasz się za swapa to lepiej poszukać 1.8ABS 90KM. A co do samego swapa to weź też pod uwagę to co pisze kolega Damian3942.
- PaulSilence
- Nowicjusz
- Kontakt:
OK Dzieki Koledzy. Komputer bede mial od tego silnika wiec nie powinno byc problemu. o dalszych losach poinformuje was. w sobote jade po ten silnik .
he.. kolega PaulSilence, może sie przejechać kupując silnik od nieznanego majstra ja bym zakupil od kolegi który tu podawal linka killah, wiem że koleś z forum, wmiare wiarygodny przebieg a nawet moze i szlo by sie dogadac w sprawie swapia może i by jakoś pomógł itp. hmm.. poczekamy zobaczymy co wymodzi
- PaulSilence
- Nowicjusz
- Kontakt:
Witam Panowie po tak długiej przerwie. A więc chcial bym podzielic sie efektami pracy o ktorej byla wczesniej mowa. Generalnie Większych problemów nie ma z zmiana na silnik 1.8 lecz tzreba sie liczyc z niepasującymi częściami takimi jak wewnetrzne przeguby, alternator, inne rozwiazanie podlaczenia chłodzenia silnika, no i wiadomo kopulka przewody. Uchwyty, poduszki i podzespoly ktory mocuja silnik pasuja. To są moje spostrzezenia na mojej autopcji. Pozdrawiam
-
- Gadatliwa bestia
- Auto: Passat b5 fl 2003r Kombi
- Silnik: AZM
z tego co pamiętam poduszka pasuje ale jest słabsza...
passat b5 115KM AZM 2003r