montaż wskaźnika BOOST w AGR
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Wiem wiem że były podobne tematy, ale nigdzie nie mogłem znaleść jak to zrobić w AGR.
Wszędzie 1Z lub ALH. Pomóżcie!!
http://www.toya.net.pl/~qqraczy/lekcja2.swf
- Borys
- V.I.P.
- Auto: VR6T
- Kontakt:
Re: montaż wskaźnika BOOST w AGR
ja zawsze sie wwiercałem w kolektor dolotowy i montowalem króciec (wtryskiwacz gazowy) w kolektor i juz bylo wyjscie na zegarNiemiec pisze:Wiem wiem że były podobne tematy, ale nigdzie nie mogłem znaleść jak to zrobić w AGR.
www.vrservice.pl
Tak sobie mysle ze czy to ALH AGR AHU czy 1Z to robisz tak. Bierzesz 3nik przecinasz rurke idaca od kolektora dolotowego do map sensora w komputerze wpinasz w nia 3nik a laczysz konce tak zeby kolektor dolotowy nadal byl spiety z map sensorem a nastepnie z wolnego konca ciagniesz rurke do boost wskaznika i koniec. Rozpiske jak podlaczyc podswietlenie bedziesz mial w instrukcji
w ALH i AGR nie ma rurki która idzie do MAp sensora, bo map sensor jest w dolocieRobeQ pisze:Tak sobie mysle ze czy to ALH AGR AHU czy 1Z to robisz tak. Bierzesz 3nik przecinasz rurke idaca od kolektora dolotowego do map sensora
trzeba wywiercić rurke w dolocie (za IC) i wkręcić np wentylek rowerowy... z oryginalnego trójnika trzeba wykorzystać tą dyszę ze zwężką, żeby wskazówka nie skakała
Niestety nie mam w tej chwili zdjęć,ale postaram się opisać montaż w ALH/AGR. Ja mam wywiercony otwór w w plastikowej rurze idącej od intercoolera,jakieś 3 cm od metalowej opaski zaciskającej gumowe kolanko idące do EGR.Jako że dysza była gwintowana ,od środka rury zakręcona jest nakrętka z podkładką sprężynową. Całość jest doszczelniona silikonem. Na dyszę jest naciągnięty wężyk i idzie on do czujnika ciśnienia /zestaw AUTOGAUGE na silniczkach /,od czujnika już tylko przewód elektryczny biegnie do kabiny. Z komory silnika można przeprowadzić przewód w okolicy pompy hamulcowej /jest tam zaślepka/. Akurat te wskaźniki nie mają " drgających wskazówek 'wszystko pracuje bardzo płynnie.
Mój Tatusiobus ALH seria 97,5 KM & 210,6 Nm soft by Tune UP Gdańsk 120,1 KM & 280,2 Nm / był -sentyment pozostał / teraz Mondeo IV 140 KM TDCI
Rób foty i wrzucaj, bo sam myślę nad tym, ale jakoś się nie mogę zabrać 

- Kris-THC
- Gadatliwa bestia
- Auto: Polo 9N Audi A3 8P Golf MK4
- Silnik: AHF
- Kontakt:
Też się przymierzam do montażu zegarów ciśnienia ładowania i chyba temp. oleju. Kiedyś w MK3 zamontowałem i spisywały się świetnie w MK4 chyba najrozsądniej będzie zapodać je w słupku lewym a kubek obić materiałem w kolorze tapicerki. Teraz trochę pizga w garażu ale na wiosnę zabieram się do roboty, no może za 2~3 tygodnie 

- Kris-THC
- Gadatliwa bestia
- Auto: Polo 9N Audi A3 8P Golf MK4
- Silnik: AHF
- Kontakt:
Re: montaż wskaźnika BOOST w AGR
W MK3 z drgającymi wskazówkami poradziłem sobie wpinając na wężu ciśnieniowym zaworek (zwężkę) i wskazówka była bardzo stabilna, 100% zgodności z odczytami z VAGa. Ale teraz zapodam na step motorku bo ładniej wygląda, oby były trwałe jak poprzednie mechaniczne.Vieri pisze:Rób foty i wrzucaj, bo sam myślę nad tym, ale jakoś się nie mogę zabrać