Sprzęgło czy Skrzynia
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Sprzęgło czy Skrzynia
Mam pewien problem, a mianowicie nie wiem co się stało któregoś razu stawając na czerowonym swietle na światłach nie mogłam wybic biegu by ruszyc. to znaczy kiegy probowalam wbic jedynke to niby wchodziła ale autko mimo wbicia biegu nie chciało ciagnąć i kiedy puszczalam sprzegło gasło . Wyglądało to tak jakby wbił sie 4 bieg albo zblokowało sie miedzy 3 al 4 biegiem. nie wiem co sie dzieje i zanim oddam autko do mechanika chce sie dowiedziec co to moze byc. nie mam pojecia biegi na wlaczonym i wyłaczonym silniku niBy sie zmieniaja wygladalo to tak jakby linka sie zerwala ale linka ok, POMÓŻCIE
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Sprzęgło czy Skrzynia
Domyślam się,że chodzi o auto z profilu
Kwestia wyregulowania drążka idącego od lewarka pod silnik lub wymiany plastikowych cięgien przy skrzyni jeśli zużyte i mają luzy.
Kwestia wyregulowania drążka idącego od lewarka pod silnik lub wymiany plastikowych cięgien przy skrzyni jeśli zużyte i mają luzy.
Sprzęgło czy Skrzynia
tak dokładnie chodzi mi o golfa II. to co widac na zewnątrz skrzyni wszystko działa drążęk tez jest ok. wszystkie biegi chodzA, w momecie puszczania sprzegla sa zblokowane koła i silnik gasnie
- Michał_1977
- _
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
- Kontakt:
Sprzęgło czy Skrzynia
W takim razie,wygląda to na zakleszczającą się skrzynię,bo z tego co opisujesz,wnioskuję,że sprzęgło działa poprawnie.
Re: Sprzęgło czy Skrzynia
Witam
Mam takie objawy terkotania jak jadę na niskich obrotach silnika jak już przekroczę 1,5 tys obrotów to już tego nie ma a przy wyższych brak. Jak powolutku rozpędzam auto to jakby ciszej terkotało a jak z niższych obr. szybko ruszyć to terkotanie jest głośniejsze. Czy to może być wina skrzyni czy może sprzęgła (czytając posty innych że mogą to być tłumiki drgań) dodam ze auto ma aktualnie 260 km przebiegu a sprzęgło jest raczej od nowości. Po puszczeniu gwałtownie sprzęgła przez jakiś czas słychać terkotanie na luzie lub trzeba ponownie wcisnąć i puścić po woli żeby tego nie było. Silnik TDI
Mam takie objawy terkotania jak jadę na niskich obrotach silnika jak już przekroczę 1,5 tys obrotów to już tego nie ma a przy wyższych brak. Jak powolutku rozpędzam auto to jakby ciszej terkotało a jak z niższych obr. szybko ruszyć to terkotanie jest głośniejsze. Czy to może być wina skrzyni czy może sprzęgła (czytając posty innych że mogą to być tłumiki drgań) dodam ze auto ma aktualnie 260 km przebiegu a sprzęgło jest raczej od nowości. Po puszczeniu gwałtownie sprzęgła przez jakiś czas słychać terkotanie na luzie lub trzeba ponownie wcisnąć i puścić po woli żeby tego nie było. Silnik TDI
Re: Sprzęgło czy Skrzynia
Michał_1977 pisze:W takim razie,wygląda to na zakleszczającą się skrzynię,bo z tego co opisujesz,wnioskuję,że sprzęgło działa poprawnie.
i co mozna z tym zrobic znacie mniej wiecej koszty u mechanika
- Michał_1977
- _
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
- Kontakt:
Sprzęgło czy Skrzynia
Jeżeli skrzynia sypnęła się,to raczej nie opłaca się jej naprawiać.Lepiej szukać dobrej używanejAndz666 pisze:co mozna z tym zrobic znacie mniej wiecej koszty u mechanika
Za wymianę różnie biorą mechanicy,ale myślę,że ok.150zeta
Na luzie koła kręcą się,czy zablokowane na amen?Andz666 pisze:mam zblokowane kola biegi chodza tez ok