Drżenie silnika
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Drżenie silnika
Na wolnych obrotach silnik szarpie- jak włączę 4, 5 bieg to idzie jak strzała. Autko sprowadzone z Niemiec, od znajomego Niemca, więc w 100% oryginalne. Było tam sprawdzane na warsztatach i nie stwierdzono przyczyny. Znajomy mechanik w Polsce stwierdzić że do wymiany jest tylna poduszka silnika. Widziałem kilka na allegro ale nie wiem czy warto kupić używaną. Poza tym czym się różni poduszka przednia od tylnej? Nie chce pomylić.
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Drżenie silnika
takich rzeczy sie nie kupuje używanych,ludki,do wymiany poducha olejowa będzie u ciebieJefferson pisze:Widziałem kilka na allegro ale nie wiem czy warto kupić używaną
Drżenie silnika

- 21Golfista21
- Gadatliwa bestia
Drżenie silnika
lemfordera kup
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=351409 nowy nabytek
to nie, że ja się boję prędkości to prędkość boi się mnie :D
to nie, że ja się boję prędkości to prędkość boi się mnie :D
-
- Użytkownik
- Kontakt:
Drżenie silnika
Ja polecam CORTECO. Lemforder jest jest dobry (zazwyczaj) ale drogi. Ponadto, dostawcą części dla Lema jest właśnie CORTECO. Części tej firmy są wstawiane na 1 montaż w fabrykach. Na rynku można niestety coraz częściej naciąć się, na części innych producentów w kartonach Lemfordera i to w dużych sieciach np. Intercars. Sam naciąłem się na taką poduchę, numery były zatarte ale po przyrównaniu do innej(FEBI), okazały się identyczne,
Octavia III -1.4 DSG ---[/i]
Drżenie silnika
pracuje w intercars-ie i takie praktyki są zabronione kolego. jest troszke na odwrót, w IC jest taka seria produktów 4max i istnieje możliwość że w pudełku ze sprzęgłem 4max jest np. Valeo. ale nigdy na odwrót. mogłeś dostać omyłkowo w pudle po LMI coś innego i wynika to tylko i wyłącznie z powodu niedopatrzenia któregoś pracownika przy przyjmowaniu towaru od poprzedniego klienta który wziął przed Toba taką część---- chodzi o to że przychodze ja, kupuje LMI i Corteco do mojego sklepu żeby klient wybrał sobie 1 z 2. wyciągamy obie poduszki z pudełek, klient decyduje sie na Corteco ale omyłkowo pakuje ją sobie w pudełko LMI i na odwrót. ja nie sprawdzam czy dobrze spakowane i oddaje do IC. tu towar w oryginalnym pudełku przyjmuje osoba na magazynie. po czym przychodzisz Ty i kupujesz tą samą poduszke. Ty kupujesz Corteco a w środku masz LMI...tak to wygląda!!! jeśli byś poszedł do IC i powiedział że w pudełku był nie LMI tylko FE to by Ci wymieniono.
A Lemforder robi jakościowo bardzo dobre rzeczy, a jak wiadomo za jakość trzeba płacić
A Lemforder robi jakościowo bardzo dobre rzeczy, a jak wiadomo za jakość trzeba płacić

-
- Użytkownik
- Kontakt:
Drżenie silnika
Wszystko się zgadza kolego co piszesz, tylko powtarzam: LEMFORDER sam nie produkuje już wielu spraw, tylko zleca to Corteco. Co wcale nie umniejsza jakości a wręcz odwrotnie.
Octavia III -1.4 DSG ---[/i]