el szyby przestaly dzialac
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
problem zaczal sie jakis czas temu jedna z szyb nagle przestala sie otwierac wiec wymienilem przelacznik i pomoglo na jakis czas pozniej znow to samo wiec zamienilem przelaczniki ale nie dzialalo az w rezultacie wszystkie przestaly dzialac nie bardzo wiem jak zaczac szukac usterki bo zaden ze mnie elektryk wiec byl bym wdzieczny za wszelkie skazowki co moze byc przyczyna jak spradzic itd:) z gory dziekuje:) pozdrawiam morezone
-
- Mały gagatek
Trzeba pomyśleć.
Jakie auto? Najpierw w kostce spr miernikiem czy są jakieś prądy i drucikiem spróbuj zewrzeć i zobaczysz czy wina przełącznika
Jakie auto? Najpierw w kostce spr miernikiem czy są jakieś prądy i drucikiem spróbuj zewrzeć i zobaczysz czy wina przełącznika
MOże przetarły się kable w przelotce i robi zwarcie i wypala przełączniki
- Lipek81
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Na początek sprawdź bezpiecznik - przyczepiony do panelu bezpieczników - od szyb, sprawdź też, czy po przekręceniu kluczyka tyka przekaźnik, który jest za konsolą środkową.
mój problem wyglada tak ze bezpiecznik ok, przekaźnik ok, a pomiary miernikiem wykazały ze prąd dochodzi do silniczka ale silniczek się nie załącza. Powiedzcie czy to może padły silniczki czy też może winne jest coś innego co blokuje szybę i silnik nie ma siły podciągnąć. z góry dziękuje za porade