problem z drzwiami
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
problem z drzwiami
Witam, mam problem z prawymi tylnymi drzwiami w moim MK4. Po otworzeniu samochodu kluczem (nie mam pilota) nie mogę normalnie otworzyć drzwi a jedynie używając do tego dwóch rąk poprzez naciskanie na drzwi w okolicy zamka i jednoczesnym pociąganiu za klamkę. Po tym jak się już otworzą drzwi nie ma z nimi problemu dotąd aż znów nie zamknę samochodu na klucz i sytuacja się powtarza. Smarowanie zapadki np. WD-40 nie skutkuje
VW GOLF IV SDI BLACK
problem z drzwiami
Wygląda to na to że zamek nie otwiera się do końca. Jaki masz centralne? Pneumatyczny czy elektryczny?
VW GOLF II 1.6 GTD
OPEL VECTRA A 2.0 115KM
VW GOLF III 1.6 PB+LPG
OPEL VECTRA A 2.0 115KM
VW GOLF III 1.6 PB+LPG
problem z drzwiami
Musisz zobaczyć czy tan dzyndzel wysuwa się do samej góry przy otwieraniu auta. Zresztą i tak cię będzie czekać ściągnięcie tapicerki i jeśli to nie będzie zamek to wina będzie leżeć po stronie klamki.
VW GOLF II 1.6 GTD
OPEL VECTRA A 2.0 115KM
VW GOLF III 1.6 PB+LPG
OPEL VECTRA A 2.0 115KM
VW GOLF III 1.6 PB+LPG
problem z drzwiami
Teraz mi przyszło do głowy że przecież ostatnio grzebałem przy klamce właśnie tych drzwi bo mi spadła linka od zamka i chyba zbyt mocno ją napiąłem. Jutro ją założę nieco luźniej i zobaczę czy to pomoże.
VW GOLF IV SDI BLACK
problem z drzwiami
Dziś dobrałem się do felernej klamki i po zabiegu poluzowania linki od zamka problem zniknął
VW GOLF IV SDI BLACK