Problem ESP GOLF IV ARL
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Problem ESP GOLF IV ARL
Witam
Mam golfa IV GTI 1,9 TDI (silnik ARL) Problem dotyczy zapalacącej sie kontrolki od ESP. Usterka Występuje mniej wiecej po przejechaniu kilku do kilku dziesięciu metrów max ok 200metrów. Kontrolka zapala sie wówczas i nie idzie jej wyłączyć przyciskiem ESP na kokpicie. Auto nie ma problemów z odpalaniem, a usterka wyspękuje tylko i wyłącznie gdy silnik jest zimny np. rano , lub po dluższym postoju np.5-6 godzin. Dodam że problem występował również rok temu o tej mniej wiecej w tym samym czasie jeśli chodzi o miesiące, po czym problem sam sie rozwiązał i kontrolka sie nie zapalała. Bardzo prosze o pomoc w tej sprawie i ewentulnie jakies wskazania co moze byc przyczyna
Mam golfa IV GTI 1,9 TDI (silnik ARL) Problem dotyczy zapalacącej sie kontrolki od ESP. Usterka Występuje mniej wiecej po przejechaniu kilku do kilku dziesięciu metrów max ok 200metrów. Kontrolka zapala sie wówczas i nie idzie jej wyłączyć przyciskiem ESP na kokpicie. Auto nie ma problemów z odpalaniem, a usterka wyspękuje tylko i wyłącznie gdy silnik jest zimny np. rano , lub po dluższym postoju np.5-6 godzin. Dodam że problem występował również rok temu o tej mniej wiecej w tym samym czasie jeśli chodzi o miesiące, po czym problem sam sie rozwiązał i kontrolka sie nie zapalała. Bardzo prosze o pomoc w tej sprawie i ewentulnie jakies wskazania co moze byc przyczyna
- italiano_83
- V.I.P.
- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
Problem ESP GOLF IV ARL
A próbowałeś w momencie kiedy świeci się ta kontrolka podpiąć auto pod vaga i sprawdzić błędy w sterowniku- skoro kontrolka się świeci to musi otrzymywać lub też nie otrzymywać jakiegoś sygnału- inaczej jakaś fizyczna przyczyna musi być jak zwarcie, sama z siebie się nie zapala.
Problem ESP GOLF IV ARL
nie autko nie bylo jeszcze podpinane pod vaga, ale chyba bedzie trzeba tak zrobic zeby sie dowiedziec co to moze byc ;/
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Problem ESP GOLF IV ARL
kolega italiano_83 ma rację, komputer powinien pokazywać błędy gdy kontrolka jest zapalona. U mnie tak bynajmniej bylo... dwa lata temu miałem tak, że taż zapalała mi się kontrolka ESP, tylko że u mnie wtedy nie szło jechać samochodem, zorpędzał sie gożej niż maluch...
Uniden PRO 520xl + President Iowa na uchwycie SF-40
Problem ESP GOLF IV ARL
u mnie jesli chodzi o moc jest ok, ale smieszne jest tylko to ze kontrolka zapala sie tylko rano gdy silnik jest zminy ;/
Problem ESP GOLF IV ARL
A jak do tego doszedles?Brylant86 pisze:wstępna diagnoza uszkodzenie pompowtrysku nr. 1
"Twoj samochód jest wystarczająco szybki wtedy, gdy stojąc rankiem przed nim boisz się go otworzyć" - Walter Röhl
Problem ESP GOLF IV ARL
wszystko urosło do tych rozmiarów :
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=35&t=377511" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=35&t=377511" onclick="window.open(this.href);return false;