Co to za kostka która jest zaznaczona niżej na zdjeciu??
Podobno jest to jakiś przekaźnik co oszukuje w jakiś sposób świece?
Na zdjeciu widać że z tej kostki idą cienkie czerwone kabelki.
Mam troche problem z zapalaniem auta bo czasami długo kreci. Kabelek z tej kostki jest takze podpiety pod czujnik temp cieczy i gdy auto jest zgaszone to mi na vagu widzi bład czujnika a gdy silnik jest zapalony to juz tego bledu niema... Nie wiem dlaczego to mam w aucie. Prosze o pomoc.
Dziwna instalacja elektryczna.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Nie jest to przypadkiem jakieś chałupnicze ominięcie uszkodzonego czujnika do którego podpięty jest przekaźnik ?
Nie to jest sposob na szybsze odpalenie na cieplym silniku Tak jak kolega pisze dlugo kreci na cieplym przekaznik ma w trakcie krecenie rozrusznikiem rozewrzec obwod przewodu idacego od czujnika do sterownika Ta metoda ma zwiekrzyc dawke przy odpaleniu ale ta metoda nie jest skuteczna i dlatego dalej jest problem z odpaleniem na cieplym W TDI przy dwustu tysiacach to normalka Polecam zglosic sie do elektronika zeby wgral nowa mape wtrysku i bedzie po klopocie koszt tej operacji od 300 do 400 zl
Swap instalacji z grupy VAG .
Posiadam schematy elektryczne 1.8 T AUM,AUQ,AGU,APP,BAM,AWT
1.9 TDI ASV,AHF,ALH,AWX,ATD
Posiadam przerobione instalacje od 1,8T AGU,AUM do MK2,MK3
Posiadam na sprzedaż kompletna instalacje do R32
Posiadam schematy elektryczne 1.8 T AUM,AUQ,AGU,APP,BAM,AWT
1.9 TDI ASV,AHF,ALH,AWX,ATD
Posiadam przerobione instalacje od 1,8T AGU,AUM do MK2,MK3
Posiadam na sprzedaż kompletna instalacje do R32
Kurde no i niewiem dalej. Jak odpalam nie czekając na swiece tylko odrazu szybko przekrece stacyjke to pali od strzała ale za to kupa dymu za mną. A jak poczekam na swiece to pali po 3-5 sec i niema dymu wcale. Dawka startowa byla na max ale teraz zmienilem na 33200.
Sprawdzałem dzis kąt wtrysku i wygląda to tak:
Sprawdzałem dzis kąt wtrysku i wygląda to tak: