Głośnik niskotonowy firmy RE
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
Kenia nie bralem, bo nic nie wskazywalo na to że Rodek spuchnie. Nawet Piotrek mowil że nie warto przy tym Rodku tego Kenwooda brac, no ale wychodzi na to że się mylil, zadzwonie jutro o tego Kenia, choc zastanawiam się czy nie szukac czegos jakosciowego ale jak Kubus20 powiedzial w okolicach 500wat, moze jakis Crunch, Ground Zero? Co o tym myslicie? Co do skrzyni BR to mysle że i na to przyjdzie pora;)
jak już coś takiego to osobiście wolałbym jakiegoś Hifonics'a np.http://allegro.pl/hifonics-zeus-zx-7500 ... 24622.html" onclick="window.open(this.href);return false; lub cos podobnego bo ten trochę za mocny (chociaż zawsze można ustawic potencjometr na połowie)JacekTDI pisze:Crunch, Ground Zero? Co o tym myslicie?
2,9vr6syncro viewtopic.php?f=88&t=301280" onclick="window.open(this.href);return false;
Rallye viewtopic.php?f=87&t=396054" onclick="window.open(this.href);return false;
Szanuj-się.pl http://www.szanuj-sie.pl/forum/index.php" onclick="window.open(this.href);return false;
Rallye viewtopic.php?f=87&t=396054" onclick="window.open(this.href);return false;
Szanuj-się.pl http://www.szanuj-sie.pl/forum/index.php" onclick="window.open(this.href);return false;
Tym ZEUSEM to bym wszystko rozp... co mam w aucie Hifonics... myslę, że to ciekawa opcja.
Kubus20, a jaką skrzynkę z BR trzeba by zbudować??
Kubus20, a jaką skrzynkę z BR trzeba by zbudować??
Re: Głośnik niskotonowy firmy RE
Taaa ten Hifon to bajka ? Panowie doradzacie a nikt nie zapytał jaką impedancję ma ten RE . To 2x4 ohmy , więc ten Hifon 2 kanałowy "spuchnie" jak ten Rodek . Do tego RE musisz poszukać wzmacniacza stabilnego do 2ohm na mostku lub wzmacniacz mono ....czyli już pole wyboru zawęża się okrutnie , a ten Kenio ma 230w rms na tej impedancji , no i dodam że DF wynosi wtedy 9900! , a to za jedyne 150zł . Czy to nie za mało mocy? Słyszałem tego RE pod mono Axtona 109 z mocą 420w rms i ..klapa . Kenio gra normalnie , a ten Axton po na płycie np. Dżemu po prostu się wyłączał z ciepła (zabezpieczenie termiczne) . Mozy miał niby 2x tyle co Kenio ale już o jakimkolwiek porównaniu kontroli nie może być mowy . Nie słyszałem go jeszcze pod mono JLa 250/1 jaki teraz ma Piotrek ale po jego opowieściach myślę że gra świetnie , w sumie można kupić mocniejszy wzmacniacz ale radziłbym poczytać np. o ile musimy zwiększyć przyłożoną do głośnika moc aby odczuć podwojenie głośności
czytamy ze zrozumieniem , napisałem 'na przykład' i nie chodziło mi dokładnie o tą sztukę, ten został znaleziony na szybko na alledrogo, chodziło mi o to że jak ma kupic Crunch'a albo GZ to lepiej poszukac Hifona , jest wiele modeli stabilnych przy 1ohm'ie które są w stanie rozerwac tego RE, a co do jego impedancji to napewno nie podłączał bym go w 1ohm, bo straci dużo na jakości przetwarzanego dzwięku a chyba na tym też zależy JackowiTDIvr6syncro pisze: JacekTDI napisał(a):Crunch, Ground Zero? Co o tym myslicie?
jak już coś takiego to osobiście wolałbym jakiegoś Hifonics'a np.
2,9vr6syncro viewtopic.php?f=88&t=301280" onclick="window.open(this.href);return false;
Jadę dzisiaj po tego Kenwood`a, ciekawe jak to zagra To w takim razie to HSK podlączę do Rodka w mostkach Chyba, że zrobić bi-amping czy jak to się nazywa....??? mam osobno do tyłu kable puszczone od tweeterów i wooferów, zwrotnice mam przy wzmaku, tylko znowu zwrotnice mają tylko jedno wejscie na sygnałze wzmaka, trzeba coś przerabiać w nich w tym momencie??
Żona mnie w końcu zabije za to majstrowanie przy aucie, dobrze że nie interesuje się wydatkami z tym związanymi, bo już się by na wakacje nazbierało
Żona mnie w końcu zabije za to majstrowanie przy aucie, dobrze że nie interesuje się wydatkami z tym związanymi, bo już się by na wakacje nazbierało
Kenwood daje rade:) ale jest jedno ale:) wydaje mi się że Rodek dynamiczniej gral nie chcę mi się już przy tym grzebac, paluchy cale sobie pocialem
No i Houston we have problem po podlaczeniu RE na Kenwoodzie. I HSK w mostku na Rodku zaczelo piszczec w glosnikach z przodu na zapalonym silniku... Dodam że kable sygnalowe już dawno byly puszczone tylko lezaly zwiniete pod tylnym siedzeniem.. Zła masa zasilania. (Do aku poprowadzona)? Nie wiem co robic, znowu pol auta bedzie trzeba rozebrac:/
Kable RCA pozadne jakies masz???Wedlug mnie to ich wina ale czekaj tez na wypowiedz specjalistow w dziedzinie CA.
W miare dobre kable mozna kupic od 100zl za 4m(KLOTZ)za pare(do podlaczenia jednego wzmaka).Sa tez tansze ale na tych sie nie zawiedziesz
W miare dobre kable mozna kupic od 100zl za 4m(KLOTZ)za pare(do podlaczenia jednego wzmaka).Sa tez tansze ale na tych sie nie zawiedziesz
Moje CA:
Alpine CDA 9812rb
PoweeBass L-60c
u-dimension glow2075 v2
Powerbass L-10D w BR
u-dimension EL-D61
Kabelki,Klotz LaGrande,Sound Qest.
Cdn....
Alpine CDA 9812rb
PoweeBass L-60c
u-dimension glow2075 v2
Powerbass L-10D w BR
u-dimension EL-D61
Kabelki,Klotz LaGrande,Sound Qest.
Cdn....
Ok, sytuacja opanowana, RCA przesunalem o 30cm w strone przewodu zasilajacego i zaczelo się sianie w glosnikach:). Wszystko gra i buczy:) co do kabli to mam jakies po 35pln sztuka, ale nie wiem jakiej firmy, pozdrawiam:)