[passat] Łożysko wałka rozrządu.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[passat] Łożysko wałka rozrządu.
Witam wszystkich, mam pytanie ile może kosztować łożysko wałka rozrządu to od strony paska do passata 1,6 benzyna DT z 85 roku. I czy przy wymianie łożyska konieczna jest wymiana rozrządu, chociaż powinno się to zrobić. Pozdrawiam
od Quatro7: uprzejmie prosi się o precyzowanie tamatów
- Borys
- V.I.P.
- Auto: VR6T
- Kontakt:
Re: [passat] Łożysko wałka rozrządu.
nawrotvw pisze:Witam wszystkich, mam pytanie ile może kosztować łożysko wałka rozrządu to od strony paska do passata 1,6 benzyna DT z 85 roku. I czy przy wymianie łożyska konieczna jest wymiana rozrządu, chociaż powinno się to zrobić. Pozdrawiam
a gdzie tam jest łozysko ???? bo ja nie widze, jest tylko uszczelniacz
www.vrservice.pl
TAM POTRZEBNY JEST DEMONTARZ CALEGO ROZRZADU I ZDJECIE KOLA WALKA ROZRZADU I POD KOLEM JEST USZCZELNIACZ KTORY KOSZTUJE 25 ZL ALE LEPIEJ SAM NIE WYMIENIAJ JAK NIE KUMASZ O CO CHODZI Z USTAWIENIEM ROZRZADU TO NIE 126P POZDRAWIAMnawrotvw pisze:Zgadza się, nie pomyślałem a nie chciało mi się ETKI instalować. Cały rozrząd jest na panewkach. Jednak proszę o napisanie jak wymienić ów uszczelniacz. Dzięki i pozdrawiam
Uszczelniacz kosztuje 9zł, a wymienia się go następująco. Zdejmujesz pokrywe zaworów, odkręcasz koło wałka rozrządu, popuszczasz panewki, żeby odstawały od głowicy z 5mm. potem jakimś szpikulcem wyciągasz stary uszczelniaczi zakładasz nowy. Panewki przykręcasz kluczem dynamometrycznym z siłą 20nm i zakręcasz koło z powrotem. Składasz rozrząd, przekręcasz cały obrót wału patrzysz czy znaki się pokrywają i już zabierasz się za składanie reszty. W razie potrzeby wyreguluj zapłon.