DSG jest dla emerytów co nie potrafią zmieniać biegów

Ja mam fun z machania biegami, mam drugi samochód z automatem (tzn żona ma

Moderator: G0 Karcio
Bardzo trafne spostrzeżenie,też mam takie odczucieravraj pisze:a ja uwazam ze w eRce przydalby sie 7dmy bieg
A ja mam jeszcze dwa auta w manualu,osobówka żony i dostawczy,ale znudziło mi się mieszanie kijem,szczególnie w mieście i żona jest podobnego zdania.Emerytem też jeszcze nie jestem,ale lubię praktyczność,wygodę i osiągi.Golf R w manualu wątpię żeby poleciał poniżej 6-ciu s.do setki,ale każdy ma prawo lubić co innego i trzeba to uszanować.Aha i jeszcze jedno,DSG a zwykły automat (np.tiptronic)to są dwie zupełnie inne bajkivrs pisze:No to teraz was trochę podrażnię![]()
DSG jest dla emerytów co nie potrafią zmieniać biegów![]()
Ja mam fun z machania biegami, mam drugi samochód z automatem (tzn żona ma) i jest tam tryb manualny a przyjemności z jazdy brak...
Bardzo się cieszę,że znowu postawiłeś na Golfa oby był jeszcze szybszy od poprzednika.Zacząłeś już go modzić?daniel1d pisze:Ja jak bym miał wybór to brał bym DSG, R32 chciałem w DSG ale niestety takiego to trudno upolować wiec kupiłem manuala.
Nrazie kupuje powoli graty do niego..Tutaj można poczytać http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=373614" onclick="window.open(this.href);return false;Rybak pisze:Zacząłeś już go modzić?
Takie są chyba dane producenta...Rybak pisze:Golf R w manualu wątpię żeby poleciał poniżej 6-ciu s.do setki
Nie jestem z Warszawy,jestem z Zachodnio-pomorskiego więc mam daleko do Ciebie ale Złoś ma napewno bliżej to się możecie prędzej spiknąć i Ci pokaże jaka jest różnica tylko najpierw musisz zrobić program,bo inaczej nie ma sensu.Ja dzisiaj mierzyłem czasy racelogikiem i wyszło 4.6 do setki i 13.0 na ćwiartkę więc jakiekolwiek ściganie się nie miałoby sensu.Ja się lubię ścigać ale z autami,które mają conajmniej 40 kucy więcej niż ja i nie ważą więcej niż 1700 kg,inaczej nie ma rajcuvrs pisze:Takie są chyba dane producenta...Rybak pisze:Golf R w manualu wątpię żeby poleciał poniżej 6-ciu s.do setki
Długo zastanawiałem się nad DSG i powiem tak:
- 1.4 TSI brałbym z DSG
- GTI brałbym prawdopodobnie z DSG
- R - manual
Skoro jest 4x4 to po co to DSG? Żeby być szybszym o 0.2 sek do 100?
Wiem że DSG jest super i ma LC który robi dobrą robotę i z każdego zrobi killera spod świateł, no tylko jaki w tym fun?
Nie ty jesteś szybki, tylko masz dobry sprzęt który wszystko robi za Ciebie...
Ciekawe jak wyglądało by porównanie DSG vs Manual i strzał z 4.5 - 5K RPM
Jesteś z Warszawy? Chętnie dostanę baty od DSG jak już w końcu wyprodukują tą moją R-ke...
Aha... no przecież w moim poście napisałem o LC czyli Launch control.overrange pisze:vrs, a slyszales o czyms takim w DSG jak launch control? Czyli strzal ze sprzegla ;> Tylko ciekawe po ilu takich strzalach bedziesz musial zainwestowac w remont
No to może Złoś... Na pewno DSG jest szybsze ale ciekawy jestem jak dużo. Najpierw oczywiście muszę się "wjeździć w samochód" (to nie DSG...Rybak pisze:Nie jestem z Warszawy,jestem z Zachodnio-pomorskiego więc mam daleko do Ciebie ale Złoś ma napewno bliżej to się możecie prędzej spiknąć i Ci pokaże jaka jest różnica tylko najpierw musisz zrobić program,bo inaczej nie ma sensu.Ja dzisiaj mierzyłem czasy racelogikiem i wyszło 4.6 do setki i 13.0 na ćwiartkę więc jakiekolwiek ściganie się nie miałoby sensu.Ja się lubię ścigać ale z autami,które mają conajmniej 40 kucy więcej niż ja i nie ważą więcej niż 1700 kg,inaczej nie ma rajcuPozdrawiam
No właśnie,dzisiaj śmigałem z koleżką który ma s4 zmodzoną na 470 km.Mówił,że ćwiczył zawzięcie procedurę startu (manual)od 0do100-stu km/h i powiedział,że druga skrzynia się kończy (miałem okazję się przekonać)i trzecia jest w drodzeoverrange pisze:vrs, a slyszales o czyms takim w DSG jak launch control? Czyli strzal ze sprzegla ;> Tylko ciekawe po ilu takich strzalach bedziesz musial zainwestowac w remont
A ile on tam miał Newtona? Bo to nie KM a NM zabijają skrzynię.Rybak pisze:No właśnie,dzisiaj śmigałem z koleżką który ma s4 zmodzoną na 470 km.Mówił,że ćwiczył zawzięcie procedurę startu (manual)od 0do100-stu km/h i powiedział,że druga skrzynia się kończy (miałem okazję się przekonać)i trzecia jest w drodzeoverrange pisze:vrs, a slyszales o czyms takim w DSG jak launch control? Czyli strzal ze sprzegla ;> Tylko ciekawe po ilu takich strzalach bedziesz musial zainwestowac w remont
O ile się nie mylę to w nowym Focusie RS komputer obcina moment na chyba dwóch pierwszych biegach żeby pomóc w szukaniu trakcjivrs pisze:Tak sobie myślę że automaty pewnie lepiej mogą kontrolować przeciążenia, słyszałem o programach które mogą na poszczególnych biegach obcinać NM. Nie wiem czy taki soft stosuje się również do wersji z manualną skrzynią biegów.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości