Citizen Band
Citizen Band
Nie pamiętam czy Jarek nie ma jeszcze przypadkiem takiej podwójnej anteny, co to jedną część na jedno lustro się montuje, a drugą na drugie. Amerykańska i dostosowano do szerokości ich ciężarówek. Nie wiem czy to Twoje Magnum nie jest za wąskie...
A do Magnum, to aż się prosi by wrzucić... Magnum.
A do Magnum, to aż się prosi by wrzucić... Magnum.
Najlepsze przy kołku w serce jest to, że działa nie tylko na wampiry.
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Citizen Band
k0nr4d, możesz mnie zastrzelić, ale zapomniałem później sprawdzić tą średnice Ale jest taka sama jak w pozostałych antenach, bo pamiętam jak wierciłem dziurę do AT-1000 EAGLE i było 12cm. Tu w Turbo było identycznie. Tylko do Santiago musiałem się powiększyć na 14 albo 16 (nie pamiętam już. Antena jest zamontowana miedzy owiewką z boku kabiny a naczepą tak, żeby wystawała na ok 4,20m. W Magnumkach za boczną owiewką idzie taka metalowa rurka i na tej rurce mamy połączenie z tylną częscią kabiny gdzie jest masa. Możliwe, że za słabo starliśmy lakier i nie łączy tak jak powinno. Jutro będe miał czas na porządki aut, więc się będe bawił.
W Błoniach nie byłem, tylko kawałeczek przed - taka miejscowoś Pass. Nasza firma czesto tam jeździ i akurat w tym tygodniu padło na mnie żeby zastąpić kierowcę. Jeśli trafi się podobny wyjazd to raczej na pewno dam znać. W MANie mamy Alana 102, ale jest 'na dobiciu' i namawiam szefa na porządne radia.
W Błoniach nie byłem, tylko kawałeczek przed - taka miejscowoś Pass. Nasza firma czesto tam jeździ i akurat w tym tygodniu padło na mnie żeby zastąpić kierowcę. Jeśli trafi się podobny wyjazd to raczej na pewno dam znać. W MANie mamy Alana 102, ale jest 'na dobiciu' i namawiam szefa na porządne radia.
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Citizen Band
Magnum to taka 'lalka' Auto dość wiekowe, ma swoje kaprysy, ja dostałem je na dotarcie, ale razem z szefem dażymy ją dużą sympatią za wygodę i komfort. Własnie do niej posadziłem 87.
- k0nr4d
- _
- Auto: GSXR/A8
- Silnik: R4V8
- Kontakt:
Citizen Band
"Telewizory" są bardzo fajne, w kilku numerach "TRAILER Magazine" był opis z eksploatacji nowych modeli od momentu zakupu do przejechania 100tys. w firmie SKAT i wcale nie wypadły gorzej od DAFa XF Największą bolączką na naszych drogach niestety zawsze będzie zawieszenie kabiny :/
Dzięki za info n/t otworu Szukam jakiejś dwumetrówki, a nie chce mi się rozwiercać otworu w dachu, a mam 10mm pod główkę Lemma
Dzięki za info n/t otworu Szukam jakiejś dwumetrówki, a nie chce mi się rozwiercać otworu w dachu, a mam 10mm pod główkę Lemma
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Citizen Band
Lecę dzisiaj do Gnatowic. powinienem tam być już dziś wieczorem i raczej do jutra rana. Będę nasłuchiwał narazie na tym sprzęcie co mam. Szef sie zgodził, zebym przeniósł 87 do MANa wiec od przyszłego tygodniazmieniam radio, a ja sam awansowałem na MANa TGA, gdyż poprzedni kierowca wczoraj się zwolnił
- k0nr4d
- _
- Kontakt:
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Citizen Band
Pracuję w małej firmie, mamy tylko 2 auta. Ja latam od początku roku Manem TGA a szefo robi krotkie kółka koło domu ta Magnumką. Robię trasy po całej Polsce, ale głównie ładuje się w Gnatowicach koło Błoni i stąd lece w Polske po magazynach, hurtowniach. Auta mamy pod bandą Pago i tak właśnie są oklejone. Jeśli ktoś bedzie widział białego Mana z chłodnią oklejonego napisem Pago, to ja
a propo CB. Jak stoje tu w Gnatowicach, musze na maxa rozkręcić SQL żeby usłyszeć cokolwiek, ale jest to niewyraźne. Za słaba antena i radio. Będę się starał zmienić sprzęt.
a propo CB. Jak stoje tu w Gnatowicach, musze na maxa rozkręcić SQL żeby usłyszeć cokolwiek, ale jest to niewyraźne. Za słaba antena i radio. Będę się starał zmienić sprzęt.
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Citizen Band
Tomek, mam nadzieję że Kuba Bemowo przekazał ode mnie pozdrowienia Szkoda że nie złapaliśmy się na radiu. Mam nadzieję że w przyszłym tygodniu damy rade
- k0nr4d
- _
- Kontakt:
Citizen Band
Choroba postępuje, kupiłem 2 metry bata Nie jest to jakaś rewelacja, bo to Farun FAR 2001. Zanim go zakupiłem poczytałem trochę w internecie na jego temat. Ludzie pisali, że tandetna cewka i w ogóle nie warte uwagi. Poszedłem do znajomego serwisu, akurat Faruny mają na stanie. Okazuje się, że cewka w oryginalnym Lemmie Turbo 2001 jest zrobiona w ten sam sposób co w FAR 2001, a skoro mogę kupić dużo taniej identyczną antenę tylko bez firmowego logo, to czemu nie zaryzykować? Teraz jest troszkę natłok pracy na uczelni, ale jak wszystko się wyprostuje biorę się za konserwację i uszczelnienie cewki, żeby nie bawić się z tym później, wstawiam wzmocnienie dachu, zmieniam główkę i auto będzie wyglądać jeszcze zabawniej niż z batem 1.6m, a frajda jeszcze większa
Citizen Band
Przekazał. Ustrzeliłes łączność z bazówką na ponad 30kmVDO - Blink pisze:Tomek, mam nadzieję że Kuba Bemowo przekazał ode mnie pozdrowienia Szkoda że nie złapaliśmy się na radiu. Mam nadzieję że w przyszłym tygodniu damy rade
Mnieniestety, nie było. Rzadko mi sie zdarza, ale tym razem wyjechałem służbowo.
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Citizen Band
Dokładnie byłem na tej nowo otwartej obwodnicy już przy wylocie na Poznań, a słyszałem Kubę jakby stał gdzieś obok. Po niedzieli ponownie odbijam na Warszawę, więc będę bardziej aktywny na 7 kanale. Mam nadzieję że uda mi się Ciebie złapaćChmarski pisze:Ustrzeliłes łączność z bazówką na ponad 30km
Citizen Band
Ja niestety zazwyczaj przebijam się drugą stroną Warszawy. Może być słabo. Ale popróbować można.
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Citizen Band
Nigdy nie mów nigdy akurat ostatnio byłem we Wyszkowie i krążyłem po Markach, więc wschodnia ściana. Dzisiaj akurat jestem w Dąbrowie Górniczej, ale w nocy ładuję się do Błoni, więc wracam blisko stolicy.
Citizen Band
No to Wyszków, a zwłaszcza Marki to blizsze mi okolice.