MFA kłamie. Co może być przyczyną?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Bazyl GT
- Mały gagatek
- Auto: MK3 1.8 GT
- Silnik: ADZ
MFA kłamie. Co może być przyczyną?
Witam. Problem jak w temacie. MFA czasem pokazuje dobrze odczyty, a czasem jakieś bzdury w stylu : spalanie 0.0, temp oleju. 178, przejechane 3km (gdy naprawde ze 30km) i średnia prędkość 5km (buhaha
). Nie widzę zależności czy zimno/ciepło - to samo zimą, to samo latem. I tak jak pisałem, zdarza się to czasami, ale dość często. Dodam, że termometr zewnętrzny nie kłamie i oczywiście zegarek. Sciągałem zegary kiedyś, ale założyłem wężyk podciśnienia spowrotem i kostki, oczywiście wszystko działało, więc już nie wiem. Co to może być?

- Kocioł DCG
- Użytkownik
- Kocioł DCG
- Użytkownik
- Bazyl GT
- Mały gagatek
- Auto: MK3 1.8 GT
- Silnik: ADZ
To nie jest jest powód. Swoją drogą nie sądzę, aby dało się okrteślić spalanie chwilowe podczas hamowania silnikiem za pomocą MFA, ponieważ impulsy są co 5 sekund, a spalanie jest uśrednione. Pozatym 0.0 nigdy nie będzie na gazniku.Kocioł DCG pisze:spalanie 0.0 moze pokazać przy hamowaniu silnikiem

Co jest więc nie tak, że odczyty bywają błędne?
- Dragon
- Forum Master
- Kontakt:
Bazyl GT, można określić spalanie chwilowe przy pomocy tej właśnie funkcji, jest ona funkcją ukrytą, sprawdzałem i przy hamowaniu silnikiem pokazuje 0.0.
Wyślij głupka po flaszkę, to przyniesie jedną...
Wyślij kobietę po piwo to też przyniesie jedno...
Piąty bieg wrzucony...............................................
Wyślij kobietę po piwo to też przyniesie jedno...
Piąty bieg wrzucony...............................................
U mnie tez pokazuje 0.0 ale zero spala w silnikach z wtryskiem (byl o tym ostatrnio temat)dragon5555 pisze:Bazyl GT, można określić spalanie chwilowe przy pomocy tej właśnie funkcji, jest ona funkcją ukrytą, sprawdzałem i przy hamowaniu silnikiem pokazuje 0.0.
BTW Jest o tym w nowym Auto-Swiat w artykule o oszczednej jezdzie...