mechanik zrobił ale zauważyłem wypadniety kabel
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
mechanik zrobił ale zauważyłem wypadniety kabel
witam
oto 1 zdjecie wypadnietej wtyczki prosze napisać czy to mogło mi uszkodzić silnik i do czego to jest bo mechanik zapomniał włożyć i przejechałem z 5 km tylko na tym otwieram maske a tu wisi wtyczka i ja tu podłączyłem !
link ze zdjęciem
Oto druga wtyczka ale taka malutka chyba jak już kupiłem auto nie była nigdzie podłączona i wkoło nie am na nia miejsca nigdze po co ona jest dla pewności pytam ??
oto link ze zdjęciem
jestem abużony postępowaniem mechanika !!!
koleina sprawa wymienił wąż od odmy bo leciał olej był pekniety i już żadnego przecieku miało nei być a i wymienił gume przegubu bo peknieta a i teraz wali mi isę olej ale nie amm jak zdjęcia zrobić wiecje jak stoje przed autem i się przychyle patrze na mise olejową to po prawo obok miski wszystko ulane i tu leci co tam znowu mogło pość że wali się olej leci juz dosłownie ??
[ Dodano: Pon Maj 22, 2006 16:52 ]
oto tam gdzie sie wali olej może to pomoże
[ Dodano: Pon Maj 22, 2006 16:53 ]
soory jakiś błąd
oto 1 zdjecie wypadnietej wtyczki prosze napisać czy to mogło mi uszkodzić silnik i do czego to jest bo mechanik zapomniał włożyć i przejechałem z 5 km tylko na tym otwieram maske a tu wisi wtyczka i ja tu podłączyłem !
link ze zdjęciem
Oto druga wtyczka ale taka malutka chyba jak już kupiłem auto nie była nigdzie podłączona i wkoło nie am na nia miejsca nigdze po co ona jest dla pewności pytam ??
oto link ze zdjęciem
jestem abużony postępowaniem mechanika !!!
koleina sprawa wymienił wąż od odmy bo leciał olej był pekniety i już żadnego przecieku miało nei być a i wymienił gume przegubu bo peknieta a i teraz wali mi isę olej ale nie amm jak zdjęcia zrobić wiecje jak stoje przed autem i się przychyle patrze na mise olejową to po prawo obok miski wszystko ulane i tu leci co tam znowu mogło pość że wali się olej leci juz dosłownie ??
[ Dodano: Pon Maj 22, 2006 16:52 ]
oto tam gdzie sie wali olej może to pomoże
[ Dodano: Pon Maj 22, 2006 16:53 ]
soory jakiś błąd
Proponuję z problemem na tą stronę http://www.diagtronik.pl/forum/index.php
To są mistrzowie od TDI. Aż miło do nich jeździć. Napewno Ci odpowiedzą.
To są mistrzowie od TDI. Aż miło do nich jeździć. Napewno Ci odpowiedzą.
-
- VW Baron
- Auto: Szukam... i NC700X
Na pierwszej fotce jest kostka do czujnika wtryskiwaczy. Auto bez niej sie nie popsuje.. ale notlauf powinien byc, bo komp nie ma polaczenia z czujnikiem.
Pozdro
Gitner
[ Dodano: Pon Maj 22, 2006 9:04 pm ]
Tak wogole to przestrzez innych przed tym pseudomechanikiem
Pozdro
Gitner
[ Dodano: Pon Maj 22, 2006 9:04 pm ]
Tak wogole to przestrzez innych przed tym pseudomechanikiem
2004 - 2010 był MK3 Variant . . . od 2010 jest Variant służbowy . . .
Wykres 1Z seria + R
FAQ - Tempomat za grosze !!!
Wykres 1Z seria + R
FAQ - Tempomat za grosze !!!
Witam.
Pierwszą wtyke podłączyłeś dobrze.
Ta wtyczka na 2 zdjęciu (w zasadzie pojedynczy konektor) u mnie też jest od kupna luźna. Wydaje mi się że jest ona przewidziana pod jakiś dodatkowy wskaźnik, którego nie mamy (może jakiś od oleju bo zaraz obok jest wtyczka podłączona do czujnika ciśnienia oleju w obudowie filtra).
Na 3 zdjęciu widać, że olej ciknie Ci na skrzynię biegów, ale sprawdź czy to olej silnikowy, czy ze skrzyni. Spróbuj zlokalizować miejsce wycieku, bo raczej jest to olej silnikowy, który spłyną na dół.
Pozdrawiam.
Pierwszą wtyke podłączyłeś dobrze.
Ta wtyczka na 2 zdjęciu (w zasadzie pojedynczy konektor) u mnie też jest od kupna luźna. Wydaje mi się że jest ona przewidziana pod jakiś dodatkowy wskaźnik, którego nie mamy (może jakiś od oleju bo zaraz obok jest wtyczka podłączona do czujnika ciśnienia oleju w obudowie filtra).
Na 3 zdjęciu widać, że olej ciknie Ci na skrzynię biegów, ale sprawdź czy to olej silnikowy, czy ze skrzyni. Spróbuj zlokalizować miejsce wycieku, bo raczej jest to olej silnikowy, który spłyną na dół.
Pozdrawiam.
- Pruszkowiak
- Forum Master
- Kontakt:
Miałem identyczny przeciek i to był z silnika to poszedł jakiś uszczelniacz i żeby to wymienic to trzeba wyjmować silnik i skrzynie bo inaczej się do tego nie dostaniesz.Akurat jak cos mi poszło w silniku i go rozkręcali to mi wymienili to przy okazji ale tak to kupe roboty.Pozdro
[ Dodano: Wto Maj 23, 2006 21:13 ]
U mnie też poszedła ten przewód od odpowietrzania.Wąż od odmy to standard.Przy bloku on pęka i później jego klejenie nie ma sensu bo i tak przepuszcza.Widac to takie newralgiczne punkty golfa.Pozdro
[ Dodano: Wto Maj 23, 2006 21:13 ]
U mnie też poszedła ten przewód od odpowietrzania.Wąż od odmy to standard.Przy bloku on pęka i później jego klejenie nie ma sensu bo i tak przepuszcza.Widac to takie newralgiczne punkty golfa.Pozdro