sonda lambda
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
sonda lambda
witam! oreintuje sie ktos czy przy montazu sondy w kolektorze trzeba ja odpowiednio zamontowac jak głeboko ma wejsc do srodka czy nie ma zadnej roznicy ? czy sonda pasuje z 2.0 do vr6 i i doczego słuzy sonda....
- seba198666
- Gadatliwa bestia
sonda lambda
sonda dobiera ci odpowiednią mieszanke paliwowo powietrzna. na zepsutej silnik może palic duzo, słabo przyspieszać itd
seba
sonda lambda
no sonda ma gwint i wkręca się w otwór i wkręca się ją do końca ile wchodziDziubek pisze:czy przy montazu sondy w kolektorze trzeba ja odpowiednio zamontowac jak głeboko ma wejsc do srodka czy nie ma zadnej roznicy ?
i dokładniej rzecz ujmując lambda to czujnik tlenu.. sprawdza ile tlenu jest w spalinach i na tej podstawie dobiera odpowiednią mieszankę
sonda lambda
Serdecznie witam wszystkich FORUM-owiczow!Chcialbym zadac pytanie ale wczesniej napisze do jakiego samochodu ono sie tyczy: VW Vento 92r. 1.8 benzyna
Gdzie w w tym aucie znajduje sie sonda lambda?? Jak sie do tego dostac,ile to kosztuje czy moze przez to samochod wiecej palic/....?
Bardzo prosze o pomoc i jakiekolwiek wskazowki za ktore z gory oczywiscie serdecznie dziekuje slicznie.
Gdzie w w tym aucie znajduje sie sonda lambda?? Jak sie do tego dostac,ile to kosztuje czy moze przez to samochod wiecej palic/....?
Bardzo prosze o pomoc i jakiekolwiek wskazowki za ktore z gory oczywiscie serdecznie dziekuje slicznie.
sonda lambda
Borygo, wystarczy poszukać po forum i znalazłbyś odpowiedzi na wszystkie pytania...
sonda lambda jest jest z tyłu silnika wkręcona w kolektor (najprawdopodobniej, lub ewentualnie tuz za kolektorem w wydech.. nie wiem jak dokładnie masz), cena... od jakichś 70zł do 200zł (wystarczy poszukać chociażby na allegro), spalanie... przy popsutej sondzie wzrasta dość znacznie....
sonda lambda jest jest z tyłu silnika wkręcona w kolektor (najprawdopodobniej, lub ewentualnie tuz za kolektorem w wydech.. nie wiem jak dokładnie masz), cena... od jakichś 70zł do 200zł (wystarczy poszukać chociażby na allegro), spalanie... przy popsutej sondzie wzrasta dość znacznie....