M-TDI Modernizacja pompy wtryskowej (z TD do TDI)
Moderatorzy: Michał_1977, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
-
- Forum Master
- Kontakt:
Re: M-TDI Modernizacja pompy wtryskowej (z TD do TDI)
ma znaczenie podkladka bo zwiekszasz mu przesow piersciania w + czyli ku dawce granicznej , timing to tak jak napsiales z pokrywka, podciecie trzba zrobi w SB"ku tam gdzie ma dźwignie dozownika , bo obudowa blokuje odchylenie, a i sam dozownik mozna przesunac na osce alub podciac mu ograniczynik, ale tu by jeszcze inny patent odstawil, jakby zrobil sruby mimosrodowe krote trzymaja dźwigienke w obudowe i to by byo najlepsze bo by idealnie wyregulowal.
Masz problem w Dieslem , potrzebujesz dodatkowych HP? Wiekszego turbo lub mocniejsza pompe/pompowtryski? Zapraszam do "Diesel-tech" Przemyśl. Tel . 531 038 213
- superkasztan
- Użytkownik
- Kontakt:
Już poczytałem o timingu:
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... 4&start=30" onclick="window.open(this.href);return false;
Rozumiem że im mniejsza podkładka tym większy zakres kształtowania dawki??
Ja miałem dwie podkładki i dałem tą grubszą.
Nie kumam tego o tym wybraniu i tym dozowniku. Ale chodzi o ośkę "gazu" razem z dźwignią na którym jest cięgno na którym się robi go mod.
Póki co nie potrafię ogarnąć podstawowej regulacji. To że rozebrałem pompę wymieniłem połowę jej części i działa to już sukces
Jednak dalej jest nie dosyt.
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... 4&start=30" onclick="window.open(this.href);return false;
Rozumiem że im mniejsza podkładka tym większy zakres kształtowania dawki??
Ja miałem dwie podkładki i dałem tą grubszą.
Nie kumam tego o tym wybraniu i tym dozowniku. Ale chodzi o ośkę "gazu" razem z dźwignią na którym jest cięgno na którym się robi go mod.
Póki co nie potrafię ogarnąć podstawowej regulacji. To że rozebrałem pompę wymieniłem połowę jej części i działa to już sukces
Jednak dalej jest nie dosyt.
Somewhere in Nowhere
-
- Forum Master
- Kontakt:
No i przetestowane MK2 z AFN na M-TDI , w bazie pompa SB z podcieta obudowa , przeroboiona dzwigienka dozownika , gover, boost pin duzo ostrzejszy niz org. KKK24 na 0.8bar narazie , falki i tlokorozdzielacz 1.9 dti scenic , pali doskonale obroty wysmiencie nic nie kolysze , schodzi rowno i szybko , doladowanie 0.8 przy ok 2000 a narasta przy 1700 wiec wstaje ladnie trzyma az do 4800 0.8 nie spadajac , lekko przydymia w zakresie 2000-3500 pozniej calkowity brak dymu. Tylko co jakby slabo to jedzie, na gaz reaguje pieknie tylko obawiam sie ze brakuje paliwa, AFN ma 1.2bar nominalnie na elektronice jak sie nie myle i juz spróbujemy tyle wyciagnac, mam nadzieje ze ropci wystarczy bo jak zwiekszalem dawke strasznie slabo z obrotow schodzil, nawet zabawa regulatorem jalowych obr nie pomogla bo brakowalo skali, a i mam takie pytanie jezeli bedzie brakowalo ropci to jak to bedzie wygladac na Boost meterze? Powyzej jakis tam obrotow bedzie spadac doladowanie?
Masz problem w Dieslem , potrzebujesz dodatkowych HP? Wiekszego turbo lub mocniejsza pompe/pompowtryski? Zapraszam do "Diesel-tech" Przemyśl. Tel . 531 038 213
0,95 ma w seriiAFN ma 1.2bar
Sprzedam tłokorozdzielacz z falą z pompy 11mm
- superkasztan
- Użytkownik
- Kontakt:
Masz taką ostrą pompę, to czemu miało by zabraknąć paliwa??
Jak przykapca na niższych obrotach to chyba jakiś zapas jest ??
Jak jeszcze mu dawkę podkręcisz,nie będzie oki ??
Pozdro
Jak przykapca na niższych obrotach to chyba jakiś zapas jest ??
Jak jeszcze mu dawkę podkręcisz,nie będzie oki ??
Pozdro
Somewhere in Nowhere
-
- Forum Master
- Kontakt:
hmm, to cos mi sie lekko zamiaszalo z tym 1.2 bar , ciekawe jeszcze jak z ta dawka keidy jest za mala. Heh wiesz zakapca ladnie ale zaslony nie zostawia , wiec chyba ma paliwo ,dawki nie moge zwiekszyc bo obroty nie beda chcialy normalnie schodzic a i nie zawsze zostana jalowe, trzeba bedzie chyba dodac sprzezynke na koniec cienkiela gazowego(tam gdzie sie robi govera) zeby gaz szybciej cofnęła. Chodz w sumie sam nie wiem.
- superkasztan
- Użytkownik
- Kontakt:
Ja dziś założyłem licznik z obrotkiem,
nie wiem jak do to zrozumieć,ale kręci się do końca skali 5500 RPM
Czy to możliwe ??
nie wiem jak do to zrozumieć,ale kręci się do końca skali 5500 RPM
Czy to możliwe ??
Somewhere in Nowhere
Panowie
a czy pomogło by wsadzenie pompki paliwa przy zbiorniku paliwa?
chodzi o to by wspomagała pompe wtryskowa czy ma to jakiś sens przy m-tdi?
http://allegro.pl/pompa-paliwa-aut-z-ga ... 19216.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://allegro.pl/pompa-paliwa-aut-z-ga ... 19216.html" onclick="window.open(this.href);return false;
jak najbardziejHugopies pisze:Panowie
sprzedam
- silnik AAZ sprawny w całość/części, skrzynia CHA itd VW B3
- kierownica US MK2
- chłodnica oleju /przewody /podstawa z termostatem pod T ( komplet )
- chłodnica oleju wodna + podstawa pod T
- tempomat mechaniczny VW TD/Pb (kompletny )
- silnik AAZ sprawny w całość/części, skrzynia CHA itd VW B3
- kierownica US MK2
- chłodnica oleju /przewody /podstawa z termostatem pod T ( komplet )
- chłodnica oleju wodna + podstawa pod T
- tempomat mechaniczny VW TD/Pb (kompletny )
ale nie jakieś chińskie badziewie...
Sprzedam tłokorozdzielacz z falą z pompy 11mm
Gdzieś widziałem temat na zagranicznym forum o konkretnym m-tdi z ickiem chłodzonym cieczą i tłoczkiem bodajże 11-12mm. miał właśnie pompę elektroniczna wspomagającą tą w baku.
Vision nie pisz o wspomagającym działaniu pompy w baku bo wszyscy zaczną kupowac pompy elektroniczne i zakładać do pomp które ustawia się zaworem dobranym do układu przyśpieszacza
Tak sobie myślę że ta pompa w baku da może coś na zimnym silniku (da zauważalny efekt).
Podpinając się do tematu skorzystam z okazji. jeśli ktoś szuka pompy dobrej bazy do m-tdi to mam na zapasie dwie . jedną 11mm i drugą 10mm. 11mm na korpusie od cromy( pasuje idealnie i ma wałek 20mm a druga na korpusie od 1.9td.)
Vision nie pisz o wspomagającym działaniu pompy w baku bo wszyscy zaczną kupowac pompy elektroniczne i zakładać do pomp które ustawia się zaworem dobranym do układu przyśpieszacza
Tak sobie myślę że ta pompa w baku da może coś na zimnym silniku (da zauważalny efekt).
Podpinając się do tematu skorzystam z okazji. jeśli ktoś szuka pompy dobrej bazy do m-tdi to mam na zapasie dwie . jedną 11mm i drugą 10mm. 11mm na korpusie od cromy( pasuje idealnie i ma wałek 20mm a druga na korpusie od 1.9td.)
Golf mk1 AFN gtb3576klnrv 53mm,
Najmocniejszy AFN w Polsce i seryjny na świecie, najmocniejszy vp37 w Polsce
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=86&t=548005&p=6522426#p6522426
a czy kolega vision ma u siebie w m-tdi taką pompkę? i czy ona rzeczywiście coś daje i jakie są efekty po jej zamontowaniu?vision pisze:jak najbardziejHugopies pisze:Panowie
Jeśli silnik się przymula przy niskim poziomie paliwa to wypadałoby założyć.
tdi nie ma takiej pompki;)
Golf mk1 AFN gtb3576klnrv 53mm,