awaria skrzyni biegów
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
awaria skrzyni biegów
Wracając ze świąt słyszalny był pisk, jakoś dojechałem do domu. Następnego dnia przy próbie jazdy, coś stuknęło i stan na chwilę obecną jest taki, że nie ma wstecznego, 1, 2,5 brak biegu jałowego. Co może być przyczyną?
awaria skrzyni biegów
jeżeli słychac było pisk przy wciskaniu sprzegła to rozleciało sie prawdopodbnie łozysko, a jeżeli odpalasz auto i wciskasz sprzegło i nie słychac nic a nie mozesz wrzucić biegu no to albo poluzowały sie wodziki albo grubsza sprawa ze skrzynia co to za auto wogóle??
awaria skrzyni biegów
golf III 93r, silnik 1,6; 75-koni. Teraz przy odpalonym silniku, wciskając sprzęgło nic nie słychać. Zastanawiam się czy jest sens naprawy skrzyni, czy od razu wymiana. Dodam, że już raz była wymieniana :/. A może trzeba dorosnąć do decyzji o zmianie samochodu .
awaria skrzyni biegów
tylko wymiana,tylko niewiadomo na jaką trafisz,miałem to samo w abu,skrzynia pasuje od abd,te skrzynie z dolnym wybierakiem to porażka
- Szymon Jarosz
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
awaria skrzyni biegów
Te skrzynie to wcale nie porazka!!Tylko trzeba pilnowac w nich stanu oleju!Bo jak jest go malo to szlag trafia takie dziwne plastikowe lozysko na 5biegu i to jest cala przyczyna Mialem to samo w POLO6N Kosztowalo mnie to 100zl.
awaria skrzyni biegów
Szymon Jarosz, a nie 2 biegu bo ludzie skarżą sie na 2 że czasem lub czesto wchodzi z oporem lub ze zgrzytem
Re: awaria skrzyni biegów
Mam golfa III z silnikiem 1.4 i od jakiegoś czasu przy odpalonym silniku i puszczeniem sprzęgła na biegu jałowym słuchać pisk, zresztą jest tak również podczas jazy na każdym biegu. Co może być przyczyną tego pisku?
awaria skrzyni biegów
albo pisk dochodzi z paska klinowego albo ze sprzegla ale jak piszesz ze na biegu jałowym nie slychac i mam rozumieć ze niemasz wciśniętej nogi na sprzegle ?
awaria skrzyni biegów
nie mam nogi wciśniętej na sprzęgle. Wciskam sprzęgło odpalam auto włączam "luz" puszczam sprzegło (auto odpalone) i słychać pisk. Podczas jazdy również słychać. Jak wcisnę sprzęgło to pisk zanika i nie piszczy.
awaria skrzyni biegów
no to odpal auto i posłuchaj skad dzwiek dochodzi czy ze skrzyni chodz watpie czy z silnika
awaria skrzyni biegów
skrzynia raczej nie piszczy tylko szumi a sprzegło słychac było by gdybyś wciskał pedął