Kompresor do Abf-a
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Kompresor do Abf-a
ale ja wymontowałem je razem z korbami i wsadziłem korby razem z tłokami co były w kr i wał też został z tego 1.5 bo z kr to praktycznie tylko tłoki i głowica nadały sie do użytku wał rysy że porażka a tuleje to nie wspomne złożyłem go na panewkach i pierścieniach od pg bo mam ciężką nogę
Kompresor do Abf-a
evo a co powiesz na głowice od abf na dole pg zawory się nie miną prawda ?? ciekawe jakby spróbować zrobić wyżłobienia na zawory w tych tlokach od pg ale to za duża rzezba chyba i osłabienie tłoków heh
Ostatnio zmieniony ndz gru 26, 2010 17:11 przez urwis2, łącznie zmieniany 1 raz.
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Kompresor do Abf-a
nie
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.
EVOLUTION MOTOR SPORT
Kompresor do Abf-a
za niski stopień sprężania będzie jakby były tłoki od pg z głowicą z abf
Spawanie nierdzewki i aluminium, swapy , montaż turbosprężarek, klatki bezpieczeństwa
Kompresor do Abf-a
no wtedy trzeba byłoby więcej dmuchnąć i tyle ale że zawory się nie miną to tak czy tak
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Kompresor do Abf-a
sialbys dmuchac 2 bary zeby zaczal jezdzic cokolwiek taki silnik
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
EVOLUTION MOTOR SPORT
- toudi
- Forum Master
- Kontakt:
Kompresor do Abf-a
http://allegro.pl/zestaw-soft-kit-kompr ... 15377.html" onclick="window.open(this.href);return false;
[img]http://picasaweb.google.com/malecsc/Plaza#5541992316378824242[/img]
Kompresor do Abf-a
szkoda ze nie napisane ze do pelni szczescia trzeba poprawienia strojenia bo tłoki plyna
VAG-CZEWA.PL Admin
MK4 VR6 4x4 AQP
mk4 VR6 4motion AQP, Toledo II VR5 AGZ, bo świat kręci sie za szybko żeby jeździć wolno
MK4 VR6 4x4 AQP
mk4 VR6 4motion AQP, Toledo II VR5 AGZ, bo świat kręci sie za szybko żeby jeździć wolno
Re: Kompresor do Abf-a
Może dlatego na Allegro jest co jakiś czasAD6 pisze:szkoda ze nie napisane ze do pelni szczescia trzeba poprawienia strojenia bo tłoki plyna
Kompresor do Abf-a
urwis2 szkoda twojej roboty ja mialem blok kr,wal kr/pg,korby i tloki pg i glowice kr cisnienie na cylindrach po 8.0-8.3 tylko glowica 2mm splanowana zeby go doprezyc teraz mam kra z korbo-tlokami s2 i jest git w corrado 16vg60,a tlokow nie trzeba bylo frezowac bo i tak nie bedzie kolizji
GOLF MK4 R32 OEM - niuu car
AUDI R$4 B5 ,Big Brake rs6 C7 390mm,Wagner,BC Racing...-family car
AUDI S3 8L ABT IMOLA YELLOW BAM-wife car
MK2 R32 4Motion ,Rallye?
AUDI R$4 B5 ,Big Brake rs6 C7 390mm,Wagner,BC Racing...-family car
AUDI S3 8L ABT IMOLA YELLOW BAM-wife car
MK2 R32 4Motion ,Rallye?
Kompresor do Abf-a
Witam,panowie mam VW polo z 91roku. i szczerze chce je zrobic na takiego zapierdzielającego kozaka
i pomyślałem ze można by tam wrzucic silnik abf ale przed wsadzeniem założyc mu kompresor od G60,troche go rozwiercic zeby mocniej dmuchał,jak zrobic mocowania gdzie wyrzucic i jak alternator to ja się domyślam tylko to czego ja nie wiem to czy taki silnik trzeba rozpręzyc?w jakim stopniu?do jakiej mocy wytrzyma sreyjny słupek bez zakuwania??I czy wogóle w ten sposób osiągne 200/220KM?
Jestem świeżak w tym temacie wiec nie bede ukrywał ze chetnie zobacze liste tego co trzeba zrobic zeby osiąnąc takie moce,może inny silnik lepszy? KR?
i czy z takim silnikiem zgrała by skrzynia automatyczna z Golfa 3 110KM afn??? czy lepiej manual i nie kombinowac??
i pomyślałem ze można by tam wrzucic silnik abf ale przed wsadzeniem założyc mu kompresor od G60,troche go rozwiercic zeby mocniej dmuchał,jak zrobic mocowania gdzie wyrzucic i jak alternator to ja się domyślam tylko to czego ja nie wiem to czy taki silnik trzeba rozpręzyc?w jakim stopniu?do jakiej mocy wytrzyma sreyjny słupek bez zakuwania??I czy wogóle w ten sposób osiągne 200/220KM?
Jestem świeżak w tym temacie wiec nie bede ukrywał ze chetnie zobacze liste tego co trzeba zrobic zeby osiąnąc takie moce,może inny silnik lepszy? KR?
i czy z takim silnikiem zgrała by skrzynia automatyczna z Golfa 3 110KM afn??? czy lepiej manual i nie kombinowac??
KUPIĘ NIEBIESKIE WNĘTRZE WELUROWE DO GOLFA MK2 USA 3Drzwi.Jak ktoś coś ma to pisać na PW
Kompresor do Abf-a
Trochę poczytałem i zastanawiam się nad 1.8T
za nie dużą kase mam serie z turbo i to z potenciałem i jak bym sie postarał to i może dorwał bym ten 225-konny i sprawa załatwiona.
Ale i tak chce wiedziec co o tym myslicie?Wogóle ogólnie o takim projekcie Polo.
za nie dużą kase mam serie z turbo i to z potenciałem i jak bym sie postarał to i może dorwał bym ten 225-konny i sprawa załatwiona.
Ale i tak chce wiedziec co o tym myslicie?Wogóle ogólnie o takim projekcie Polo.
KUPIĘ NIEBIESKIE WNĘTRZE WELUROWE DO GOLFA MK2 USA 3Drzwi.Jak ktoś coś ma to pisać na PW
Kompresor do Abf-a
Kiedyś ściąłem się z Evolutionem ale akurat, tu zgadzam się z nim w całej rozciągłości.
Wybijcie sobie z głowy dmuchanie nawet pompką od roweru bez odprężenia.
Teoria mówi że np. 1bar w 1,8 to przyrost 100% a praktyka już ho ho ho...
Zależy też od grubości podkładki i wielu, wielu innych czynników.
Wybijcie sobie z głowy dmuchanie nawet pompką od roweru bez odprężenia.
Teoria mówi że np. 1bar w 1,8 to przyrost 100% a praktyka już ho ho ho...
Zależy też od grubości podkładki i wielu, wielu innych czynników.
Golf Mk2 1992r KR-Turbo - Na Sprzedaż
Golf Mk2 1988 1,8 Syncro - Sprzedany.
Audi C5 2,5 TDI V6 Quattro - Nie Sprzedam!
Golf Mk2 1988 1,8 Syncro - Sprzedany.
Audi C5 2,5 TDI V6 Quattro - Nie Sprzedam!