wymiana popychaczy
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Kajzer-K1
- Mały gagatek
- Lokalizacja: Chełmsko Śląskie dolny śląsk(okolice Kamiennej Góry)
- Kontakt:
Re: wymiana popychaczy
Witam wszystkich mam pytanie czy może ktoś podać wymiary tego liniału do blokowania wałka rozrządu w własnie silniku AHF bo mam możliwość sobie go dorobić
Będę wdzięczny bardzo jak by ktoś miał rysunek lub zrobił takowy.
Z góry dzięki i pozdrawiam
Będę wdzięczny bardzo jak by ktoś miał rysunek lub zrobił takowy.
Z góry dzięki i pozdrawiam
Atu przykładowy rysunek.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Kajzer-K1
- Mały gagatek
- Kontakt:
wymiana popychaczy
tak ale to jest ten:karol8114 pisze:4,5 mm, rysunek znajdziesz w szukajce.
czy może ten w kaształcie litery "E"
czy może ta;'
http://allegro.pl/blokada-rozrzadu-vw-1 ... 26174.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Śmiesznie to zabrzmi ale pasuje blacha od twoich klocków hamulcowych oraz niektóre suwmiarki.
- Kajzer-K1
- Mały gagatek
- Kontakt:
wymiana popychaczy
Spoko Panowie wielkie dzięki za przykład w pon. myślę że już się będzie robiłokarol8114 pisze:Atu przykładowy rysunek.
Pozdrawiam
wymiana popychaczy
Blokowałem wałek rozrządu listwą w kształcie litery E. Grubość blachy 4 mm. Tak na szybko zwymiarowane:
Nie wiem po co ten otwór; średnica 7 mm zaś odległość środka otworu od krawędzi to 16 i 9 mm.
Nie wiem po co ten otwór; średnica 7 mm zaś odległość środka otworu od krawędzi to 16 i 9 mm.
wymiana popychaczy
witam czciałbym sie dowiedziec jaki jest koszt wymiany popychaczy i uszczelniaczy i tych wszystkich uszczelek??
wymiana popychaczy
uszczelniacze zaworowe 16-20 zł komplet
popychacze hydrauliczne zależnie gdzie ok 150 z wysyłką z allegro
uszczelka pod pokrywę zaworów 9-20 zł
jak sam to darmo a robocizna to zależy od mechanika. od 100 zł
popychacze hydrauliczne zależnie gdzie ok 150 z wysyłką z allegro
uszczelka pod pokrywę zaworów 9-20 zł
jak sam to darmo a robocizna to zależy od mechanika. od 100 zł
Moje małe wozidło viewtopic.php?f=87&t=352273 MK2 by kahn91
wymiana popychaczy
ok dzieki. ogólnie wydaje mi sie ze to uszczelniacze szlak trafił bo jak dłużej postoi to po odpaleniu poleci troche niebieskiego dymu i póżniej znika. a popychacze wymianie przy okazji zeby było z głowy
wymiana popychaczy
no to w takim razie uszczelniacze do wymiany.
Moje małe wozidło viewtopic.php?f=87&t=352273 MK2 by kahn91
wymiana popychaczy
Będę wymieniał uszczelniacze zaworów, przyrządy dorobiłem, teoria obryta ale mam jedną wątpliwość. Jeśli popychacze będą dobre to zostaną. W instrukcji wymiany pierścieni uszczelniających trzonki zaworowe pisze, że należy wymontowane popychacze odłożyć powierzchnią roboczą skierowaną do dołu:
Powierzchnia robocza to ta, która styka się z wałkiem? Jeśli tak to odłożony popychacz ma być w pozycji odwrotnej do tej w jakiej pracuje.
Na forum passata wyczytałem, że popychaczy nie wolno odwracać "do góry nogami". Gdzie leży prawda?
Powierzchnia robocza to ta, która styka się z wałkiem? Jeśli tak to odłożony popychacz ma być w pozycji odwrotnej do tej w jakiej pracuje.
Na forum passata wyczytałem, że popychaczy nie wolno odwracać "do góry nogami". Gdzie leży prawda?
wymiana popychaczy
Tak, prawidłowa pozycja do przechowywania popychaczy powinna być "do góry nogami" Co do oparcia zaworu o denko tłoka polecałbym patent ze sprężonym powietrzem.figurel pisze:Powierzchnia robocza to ta, która styka się z wałkiem? Jeśli tak to odłożony popychacz ma być w pozycji odwrotnej do tej w jakiej pracuje.