Ktoredy ida przewody do swiatla w podsufitce

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Kucik1989
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: Kucik1989 » śr sty 05, 2011 17:14

koledzy mam zamiar zrobic sobie podswietlenie nog i mam zamiar je podlaczyc pod lampke w podsufitce. zeby mi tylko swiecilo jak otworze drzwi a jak przerkece kluczyk swiatla sie gasza prosze o pomoc bo nie wiem gdzie szukac kabli ktore ida do podsufitki albo lampek tylnych

pawullonn
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: pawullonn » śr sty 05, 2011 21:28

przewody idą w przednim słupku przy szybie przedniej po lewej stronie od kierowcy :)

malecki-21
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: malecki-21 » czw sty 06, 2011 14:33

Czy mógłby ktoś zamieścić fotkę "konsoli" oświetlenia na podsufitce?

stilu
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: stilu » czw sty 06, 2011 22:29

pisałem przed chwilą coś podobnego, ale w innym temacie:P
może wlutuj po prostu w ścieżkę kabel i zrób z niego dwa - rozgałęzienie takie i poprowadź pod podsufitką i słupkami bocznymi w nogi. Ja mam tak zrobione i jest tak jak piszesz, świeci się wtedy gdy otwieram drzwi lub przełącze przycisk i świeci ciągle. Podepnij się po prostu pod żarówkę w oświetleniu

Awatar użytkownika
AdiSzczecin
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: AdiSzczecin » pt cze 03, 2011 00:17

mam tak jak kolega napisal "stilu" wlutowalem sie do zarowki w glownej lampce, sprawdzilem wczesniej polaryzacje, puscilem kabel slupkiem w dol, zamontowalem nad nogami pasazera jak i kierowcy tasmy led zelowe biale barwy cieplej, wyglada jakby zarowka byla, rozproszone swiatlo, koszt ok 2 - 3zl za 1 blok ( 3diody smd ), i dziala tak jak lampa, czyli gasnie zapala sie sciemnia itp. w razie w moge dac foty efektu i dokladnie co i jak, mam akurat rozbebeszone auto wiec moge cyknac foty jak to jest zrobione krok po kroku :bajer: bo nie robilem foto telacji :grin:

Golf 4 2000r. 1,9 TDI nistety 101KM. Czego nie ma to się dokłada a co nie ma to się wymyśli, trzeba miec nr 1 jeżeli chodzi o gadżety i dobre pomysły, nie kopiuje sam wymyślam! a pomysłami chętnie się podzielę!

Awatar użytkownika
grg474
_
_

Post autor: grg474 » pt cze 03, 2011 08:22

AdiSzczecin pisze:wlutowalem sie do zarowki w glownej lampce, sprawdzilem wczesniej polaryzacje, puscilem kabel slupkiem w dol,
pytanie po co - jak masz modu komfort to wystarczyło pociągnąć z wtyczki komfortu - zamiast 2 metrów przewodu byś pchnął 40cm

Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR :(, A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”