Czujnik niebieski vs zółty
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam, jaki kupic czujnik do Golfa GTD AAz 1,9 z roku 1992 z niebieska czy zółtą obwódką, czym to się rozni? Na aukcjach piszą ze to jest to samo (kolor) pytam poniewaz ja mam jakis czujnik no name i zadnego koloru nie ma, wiem ze ma 4 piny i jest uszkodzony, bo cieplo leci a na zegarze słabiutko a termastat wymieniony. Nie mam Etki wiec nie wiem, licze na waszą pomoc! Pozdro
http://www.facebook.com/photo.php?pid=30848984&l=d91792be4d&id=1039815082
Musi być z zieloną opaską na 100% do aaz i abl. One są trochę droższe, ale tylko zielone będą poprawnie pracowały w aaz.
Tutaj na środku foty:
http://allegro.pl/czujnik-temperatury-g ... 15925.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Ja za czujnik beru dałem niecałe 60zł i jestem bardzo zadowolony, nie wiem jak z tymi tańszymi
Tutaj na środku foty:
http://allegro.pl/czujnik-temperatury-g ... 15925.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Ja za czujnik beru dałem niecałe 60zł i jestem bardzo zadowolony, nie wiem jak z tymi tańszymi
I am traveler of both time and space...
- ciachotdi
- diesel m@ster
- Auto: Seat mii
albo to http://allegro.pl/czujnik-temperatury-d ... 94586.html" onclick="window.open(this.href);return false;
apln, masz rację czujnik do AZZ jest tylko jeden według katalogu ETKI czarny z zielonym paskiem i ori to numer kat..357919501apln pisze:Musi być z zieloną opaską na 100% do aaz
Czarno z żółtym jest w silniku 1Z Natomiast jak ktoś sie decyduje na podróbę to niech sie liczy że kolor może byc różowy jak też wskazania na liczniku! A handlujący nimi piszą że zamiennik oryginału itp .. Fakt jest taki taniej znaczy gorzej!! I już na koniec z aukcji zamieszczony czujnik żółto czarny jest z końcówką num. zakończony A i jest do silnika 1z co sprzedawca prawidłowo i rzetelnie opisuje! do twojego czarny z zielonym tej literki nie będzie miał
Ostatnio zmieniony śr sty 05, 2011 18:17 przez Rafał 21, łącznie zmieniany 1 raz.
Zawsze może być Ciut Ciut więcej!!!
Dodam, że po założeniu czujnika z 1z z zółtą opaską świece grzeją za każdym przekręceniem zapłonu i dodatkowo czujnik zaniża temperaturę. Kupuj taki jak piszem i nie będziesz miał problemów, nie daj sobie wcisnąć innego. Numer podał Ci kolega Rafał 21.
- ciachotdi
- diesel m@ster
- Auto: Seat mii
bo to jest silnik azz i tam za kazdym razem sie swiece grzeja, chyba ze osiagną temp. pow +-75 stopni wtedy sie wyłancza grzani swiec, w tdi jest inaczej rozwiazane
Witam
Dokleje sie do tematu. Ma ktos pojecie jaki kolor czujnika ma byc w MK4 2.8 V6 kod silnika to AUE Z Etki wyczytalem ze 4ro pinowy ale koloru nie moge znalezc.
Dzieki
Dokleje sie do tematu. Ma ktos pojecie jaki kolor czujnika ma byc w MK4 2.8 V6 kod silnika to AUE Z Etki wyczytalem ze 4ro pinowy ale koloru nie moge znalezc.
Dzieki
"Twoj samochód jest wystarczająco szybki wtedy, gdy stojąc rankiem przed nim boisz się go otworzyć" - Walter Röhl
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Jeżeli nie ma koloru kol..olsen72, to mogą być różne .Ważne by nr kat. był odpowiedniolsen72 pisze:AUE Z Etki wyczytalem ze 4ro pinowy ale koloru nie moge znalezc.
Zawsze może być Ciut Ciut więcej!!!
Re: Czujnik niebieski vs zółty
ciacho840 pisze:bo to jest silnik azz i tam za kazdym razem sie swiece grzeja, chyba ze osiagną temp. pow +-75 stopni wtedy sie wyłancza grzani swiec, w tdi jest inaczej rozwiazane
Jasne, wiadomo. Ale na czujniku z 1z grzeje nawet przy 87-90 stopniach