problem ze zgaszeniem auta
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
problem ze zgaszeniem auta
witam!mam problem jak odpale samochud nie moge go zgasic stacyjka tylko musze klemy sciagac ,mimo to ze odpale i wyciagne kluczyk z stacyjki auto nadal chodzi.
peoblem z zgaszeniem auta
Pracuje normalnie czy jego praca sie zmienia...??
Kontrolka oleju się pali po zgaszeniu i założeniu klem?? czy gaśnie ??
Jeśli założysz klemę i pali sie na desce choinka z wyjętym kluczykiem to masz zwarcie.. obejrzyj wiązkę za skrzynką bezpieczników.
Kontrolka oleju się pali po zgaszeniu i założeniu klem?? czy gaśnie ??
Jeśli założysz klemę i pali sie na desce choinka z wyjętym kluczykiem to masz zwarcie.. obejrzyj wiązkę za skrzynką bezpieczników.
jak zgasze na klemach to potem normalnie odpala i kontrolka sie nie swieci dopiero jak znowu przekrece stacyjke
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy
Chyba sklejają się styki w stacyjce. Odkręć obudowę stacyjki i gdy nie będzie chciał zgasnąć - odepnij wtyczkę z kostki stacyjki. Zobaczy się co będzie.
Noooo kolego zadałeś najważniejsze pytanie tego tematu Jak diesel to N109 jak benz to jak koledzy wyżej
Numquam Desperaveris...
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy
109 to ja mam w TDI-ku, w AAA też pasuje?.
Pozostaje odpinać różne wtyczki (po jednej naturalnie) aż się trafi winowajcę.
Pozostaje odpinać różne wtyczki (po jednej naturalnie) aż się trafi winowajcę.
pytałem na vw zone jakie przekazniki mam zmienic to odpisywali na 3 pozycje ma byc 109
- Paweł Marek
- V.I.P.
Dziubek, wyjmij wtyk stacyjki po zdjęciu obudowy kierownicy jak zgaśnie to ona winna - nie rozłącza styków
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy
Re: peoblem z zgaszeniem auta
Już próbował.Dziubek pisze:juz dopinałem i nadal chodził niechciał sie zgasic
To niesamowita usterka - zawsze było ciężko zapalać; tak zahaczając o czarny humor: ludziom ciężko dogodzić. Może zamienią się autami z kolegą któremu nie zapala?
A na poważnie, to może któryś z przekaźników jest niewłaściwy lub w nie swoim gnieździe i po włączeniu napięcia stacyjką uruchamia się niezamierzone samopodtrzymanie.