Obrócona panewka 1.8 16v !
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Koledzy posiadam toledo 1.8 16v GT 130KM Silniki chyba te same co w VW więc proszę Was o pomoc. Posiadam 2 silniki 1.8 od wersji GL. Kilka osób powiedziało, że blok, wał i panewki będą pasowały do 16v ponieważ ósemka różni się tylko górą silnika. Nie mam pieniędzy na kupno części od 16stki albo szlif.
Samochód służy do pracy aktualnie jestem zamrożony.
Proszę o pomoc, czy ten blok od,panewki i wał GL wkomponuje się w 16v?
Wielkie dzięki za wszelką pomoc
Samochód służy do pracy aktualnie jestem zamrożony.
Proszę o pomoc, czy ten blok od,panewki i wał GL wkomponuje się w 16v?
Wielkie dzięki za wszelką pomoc
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Re: Obrócona panewka 1.8 16v !
blok od 1,8 16v jest inny niz w kazdym innym 1,8 . po duzej rzezbie mozesz zamontowac ale i tak bedziesz mial motor slabszy ibardziej awaryjny...
walu nie szlifuj, wymien tez korby
walu nie szlifuj, wymien tez korby
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.
wał może zostać czy muszę wymienić? Kurcze wpakowałem się w takim razie bo nie widzę w ogóle tanich bloków w internecie.. w ogóle ich nie widzę... blok jest cały wał również, jedna panewka uszkodzona byla - w połowie jej nie bylo. Co mozecie poradzic.. koszta duze + wyjecie wlozenie motoru nie stac mnie..
Jaki to jest ten 1,8 GL na wtrysku bo moze lepiej calego wstawic napewno bedzie taniej
Swap instalacji z grupy VAG .
Posiadam schematy elektryczne 1.8 T AUM,AUQ,AGU,APP,BAM,AWT
1.9 TDI ASV,AHF,ALH,AWX,ATD
Posiadam przerobione instalacje od 1,8T AGU,AUM do MK2,MK3
Posiadam na sprzedaż kompletna instalacje do R32
-
- Użytkownik
Panowie wiec jaki blok pasuje do tego silnika? VAG mają różnicę? uchwyty spasują? Okazało się, że wał porysowany na obróconej panewce, blok bez odbarwien ale lekko przytarty niestety... Macie pomysły? Kasy małooooo a silnik drogie części do 16v z tego co się dowiaduje
[URL=http://img718.imageshack.us/i/p1050379r.jpg/] Zaznaczyłem która była w rozsypce
Czekam na pomoc
[URL=http://img718.imageshack.us/i/p1050379r.jpg/] Zaznaczyłem która była w rozsypce
Czekam na pomoc
Prosze http://moto.allegro.pl/silnik-golf-ii-g ... 11765.html" onclick="window.open(this.href);return false; to napewno taniej wyjdzie jak remont i zawsze mozna sie potargowac
Swap instalacji z grupy VAG .
- jarekkoval
- Forum Master
- Kontakt:
HORNET S, przepraszam ze smiece ale kazde toledo mialo taki napis na kolektorze ? (seat dohc 16v ?)
-
- V.I.P.
- Kontakt:
Każdy dół silnika 16V podejdzie Ci do tej głowicy. Możesz wrzucić dół z silników:
VW (KR, PL, 9A, ABF)
Audi (6A, ACE)
Będzie pasować P&P ale w przypadku bloków 2-litrowych trzeba będzie dać inną uszczelkę pod głowicą.
Jak masz mało kasy to przeszlifuj wał, wymień ten uszkodzony korbowód albo go napraw, daj nowe panewki korbowodowe nadwymiarowe i calość poskładaj na pompie oleju z silnika 20 16v. Jeśli zrobisz to sam to wyjdzie pewnie z 600 złotych a auto jeszcze troche pohula.
VW (KR, PL, 9A, ABF)
Audi (6A, ACE)
Będzie pasować P&P ale w przypadku bloków 2-litrowych trzeba będzie dać inną uszczelkę pod głowicą.
Jak masz mało kasy to przeszlifuj wał, wymień ten uszkodzony korbowód albo go napraw, daj nowe panewki korbowodowe nadwymiarowe i calość poskładaj na pompie oleju z silnika 20 16v. Jeśli zrobisz to sam to wyjdzie pewnie z 600 złotych a auto jeszcze troche pohula.
Pozdrawiam
Bugalon
Mk2 syncro 1.8 16V T - GT2871R - składa sie :)
Mk3 Variant TDI 1.9 AFN na pokladzie
Bugalon
Niestety panewka się obróciłą z kołnierzem(nie wiem jak sie to nazywa) i porysała blok.. szukam 6A
Przepraszam, że post pod postem, ale chciałem odświeżyć temat. Mam w końcu czas na te silniki, rozebrałem wczoraj obydwa pod podmiankę. Zauważyłem, że w głowicy od 6a którego wkładam do seata jest uksyty kawałek materiału do którego wkręca się śrubę trzymającą alternator/ napinacz alternatora, teraz nie wiem jak to się będzie miało po zamontowaniu silnika i czy nie muszę jednak głowicy od swojego wkładać... Jeśli ktoś może odpowiedzieć mi w tej kwestii będę bardzo wdzięczny.
Hej,mam cały silnik 2e, to 2litry 8v 115km w naprawdę super stanie,wtrysk po małych modach ci podejdzie,cena 500,-
Moderator: Jak myślisz - czy kolega czekał na Twoją, nie wnoszącą nic do tematu odpowiedź przez ostatnie 8 miesięcy? To jest ostatnie ostrzeżenie. Jeśli dalej będziesz odkopywał stare tematy nie wnosząc nic do tematu lub pisał bzdury jak w niektórych postach to widać, to najpierw wlepię Ci warna a jeśli to nie pomoże wylecisz stąd z hukiem
Moderator: Jak myślisz - czy kolega czekał na Twoją, nie wnoszącą nic do tematu odpowiedź przez ostatnie 8 miesięcy? To jest ostatnie ostrzeżenie. Jeśli dalej będziesz odkopywał stare tematy nie wnosząc nic do tematu lub pisał bzdury jak w niektórych postach to widać, to najpierw wlepię Ci warna a jeśli to nie pomoże wylecisz stąd z hukiem
-
- V.I.P.
- Kontakt:
Coś czuję że pan Ahoy długo tu nie zabawi
Pozdrawiam
Bugalon
Bugalon
Chciałem pomóc,może kolega potrzebowałby części do silnika,a z tego co mi wiadomo niektóre części są zamienne...Nie chciałem nic źle.Pozdrawiam.