czujnik n109
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- suchy1985
- Ma gadane
- Kontakt:
czujnik n109
Witam a więc wyskakuje mi błąd czujnika n109 wczesniej autko samo sobie dodawało gazu po odpaleniu na ciepłym silniku, przeczytałem wątki dotyczące tego błędu i doszłem do wniosku iż trzeba przeczyścić bądź wymienić ten czujnik, postanowiłem zacząć od przeczyszczenia, moje pytanie jest takie czy mógłby ktoś zamieścić fotki gdzie uw czujnik sie znajduje o dokładnie opisać proces czyszczenia, po drugie czy jak go wykręce to i załorze z powrotem to wyskoczy mi błąd? (aktualnie błąd ma skasowany) i czy musze ustawiać dawke paliwa czy tylko wystarczy go wkręcić zpowrotem?
druga strona medalu jest taka iż auto cięzko pali na ciepłym silniku, mozliwe że pompa się kończy, czy może to mieć związek z wyskakującym błędem n109? pytam bo jesli to jest zalerzne od siebie to niewiem czy jest sens czyszczenia czy wymiany tego nieszczęsnego czujnika
druga strona medalu jest taka iż auto cięzko pali na ciepłym silniku, mozliwe że pompa się kończy, czy może to mieć związek z wyskakującym błędem n109? pytam bo jesli to jest zalerzne od siebie to niewiem czy jest sens czyszczenia czy wymiany tego nieszczęsnego czujnika
Nie ważne ile razy ktoś upada ale ważne ile razy się podnosi.....
PERSONA NON GRATA
PERSONA NON GRATA
- Łuki_79
- Forum Master
- Lokalizacja: *̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡__|̲̲̲͡͡͡▫ ̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡__ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡* wieś w POS
czujnik n109
Wyskoczy,chyba,że zdejmiesz klemę z aku (minus) to nie wyskoczysuchy1985 pisze:po drugie czy jak go wykręce to i załorze z powrotem to wyskoczy mi błąd?
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=246654" onclick="window.open(this.href);return false;suchy1985 pisze:gdzie uw czujnik sie znajduje
Wykręcasz,czyścisz,wkręcasz,nic nie regulujesz - cała zabawasuchy1985 pisze:czy musze ustawiać dawke paliwa czy tylko wystarczy go wkręcić zpowrotem
- Adamm
- V.I.P.
- Auto: Octavia II BLS++ / Passat B4 1Z+
- Kontakt:
czujnik n109
Łuki_79, nie gadaj glupot, jak wykreci czujnik wyczysci i wkreci nie wlaczajac zaplonu to mu blad nie wyskoczy, a aku nie trzeba odpinac
Moje auto w budowie --> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=245535
MASZ PROBLEM Z NASTAWNIKIEM?? --> napisz do mnie
mechanika pojazdowa aut grupy VAG
MASZ PROBLEM Z NASTAWNIKIEM?? --> napisz do mnie
mechanika pojazdowa aut grupy VAG
czujnik n109
Dokładnie !Adamm pisze:nie gadaj glupot, jak wykreci czujnik wyczysci i wkreci nie wlaczajac zaplonu to mu blad nie wyskoczy, a aku nie trzeba odpinac
- Łuki_79
- Forum Master
- Lokalizacja: *̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡__|̲̲̲͡͡͡▫ ̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡__ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡* wieś w POS
czujnik n109
Adamm pisze:Łuki_79, nie gadaj glupot
Sorry,ale zasugerowałem się podpowiedzią Sztomela z wyżej załączonego linku ,a tu patrz.... kuchakarol8114 pisze:Dokładnie !
- suchy1985
- Ma gadane
- Kontakt:
czujnik n109
dziękuje chłopaki:) kiedyś już to miałem uspokoiło się na rok po wykasowaniu błędu i teraz raz w miesiącu się to zdarza, jutro biore się za robote i napisze jaki był tego efekt:)
pozdrawiam
pozdrawiam
PERSONA NON GRATA
PERSONA NON GRATA
- suchy1985
- Ma gadane
- Kontakt:
czujnik n109
okazyjnie udało mi się kupić nowy czujnik n109 i właśnie go zamontowałem, stary wydawał się ok. tzn nie wyglądał na zabrudzony wyczyściłem tylko taki dzyndzelek luźny z dziurką na którym była sprężynka może to on się zapchał?
ogólnie dziękuje wszystkim za pomoc i mam nadzieje że teraz wszystko będzie ok.
ogólnie dziękuje wszystkim za pomoc i mam nadzieje że teraz wszystko będzie ok.
PERSONA NON GRATA
PERSONA NON GRATA
- suchy1985
- Ma gadane
- Kontakt:
czujnik n109
niestety znów dziś wyskoczył mi ten błąd:/ pomimo wymiany czujnika:/ co może być przyczyną?
z góry dzieki za pomoc
z góry dzieki za pomoc
PERSONA NON GRATA
PERSONA NON GRATA