elektryka szaleje
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
elektryka szaleje
witam mam problem z odpaleniem golfa 1,9 td 75 KM .Golf nie był odpalany jakies 3 miesiace .po pierwszej próbie odpalenia rozrusznik chodził lecz silnik nie chciał zaskoczyc przyczyna było w filtrze paliwa bo nie puszczał paliwa do pompy ,po rozwiazaniu tego problemu samochod odpalił pochodził chwile i zgasł .przy nastepnej próbie odpalenia po przekreceniu zapłonu akumulator padł .po naładowaniu akumulatora znowu próba odpalanie znow przekrecenie zapłonu i tu nagle szyby sie zaczeły otwierac , radio sie włączyło po podgrzaniu swiec próbuje odpalic a tu wszystko gasnie i słychac dziwny odgłos typu pstrykniecie ,lub jak y cos wyskoczyło .próbowałem odpalic auto na innym akumulatorze i sytuacja sie powtórzyła.Co moze byc przyczyna takiej sytuacji ?Gdzie trzeba szukac usterki?
- stonefree
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
elektryka szaleje
Może gruby przewód + przy rozruszniku.albo któraż z klem?Nie grzeje się w tych miejscach, kiedy próbujesz odpalać?pablo53t7 pisze:Gdzie trzeba szukac usterki?
elektryka szaleje
Sprawdzałem to niema oznak ze sie cos grzeje ,sprawdzałem tez czy sa całe niema jakich kolwiek przetarc czy pekniec.Nie wiem czy to ma jakis zwiazek ale podobno jak klema (-)"iskrzy" to jest jakis lewy pobór prądu i własnie umnie tak jest.
elektryka szaleje
evil666, dokładnie tak. Masa ucieka, więc standardowa procedura. Klucze i papier w dłoń i jedziesz bracie wszystkie połączenia kabla z nadwoziem i silnikiem, nie zapominając oczywiście o klemie. To samo należy zrobić z drugim kablem no i warto jeszcze tawotem trochę zasmarować i auto powinno ożyć.
Golf "Drugi" by finch
Mój Turbo Kopciuch
Vw jest bogiem, Prędkość nałogiem, Turbo zabawą a Diesel podstawą
LPG? Nawet porządne zapalniczki są na benzynę
diesel4ever
Mój Turbo Kopciuch
Vw jest bogiem, Prędkość nałogiem, Turbo zabawą a Diesel podstawą
LPG? Nawet porządne zapalniczki są na benzynę
diesel4ever
elektryka szaleje
witam.Problem znikł a przyczyna było brak masy .Przeleciałęm wszyskie kable masowe podokrecałem i nasmarowałem i problem znikł autko pali na dotyk.Wielkie dzieki za wskazówki.