Witam-wiem ze to nie g60-ale najbkizej mu do niego..Posiadam silnik 1.8 GX-90km-mechaniczny wtrysk-wywaliłem Catai co mnie zaskoczylko piersien miedzy rura kolektorowa a katlizatorem ma zwezenie do 41mm mimo zewnetrznej grubosci wydechu 51mm...Co da mi pozbycie sie zwezki-naspawując wieksza rure sciśe przylegajaca..
Na co moge liczyć ?:zwiekszy sie moc, moment,obroty czy tylko spalanie??
1.8 GX zwezka w wydechu-co da odblokowanie
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
- Bukowina_driver
- Mały gagatek
- Kontakt:
Każda przeszkoda dla spalin w wydechu przeszkadza w ich odprowadzaniu i napełnianiu cylindra świeżym ładunkiem. Teoretycznie ma wpływ na cała charakterystykę silnika szczególnie wolnossącego. Możesz to poprawić, ale poza samopoczuciem to zyski mogą być nie odczuwalne. Mimo wszystko ja bym próbował to poprawić.
-
- Forum Master
- Kontakt:
Napewno moment spadnie w dole i moc , ale w gorze powinno byc duzo lepiej.
Masz problem w Dieslem , potrzebujesz dodatkowych HP? Wiekszego turbo lub mocniejsza pompe/pompowtryski? Zapraszam do "Diesel-tech" Przemyśl. Tel . 531 038 213
- Bukowina_driver
- Mały gagatek
- Kontakt:
Re: 1.8 GX zwezka w wydechu-co da odblokowanie
wiec moge wnioskowac iz na za "ciasnym"-zatkanym wydechu-momen i moc bedziue przy nizszych obrotach??-a po odetkaniu lepiej na wyzszych to bedzie chodzic??