Elektryczne lusterka a dołożenie grzania

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
martinezz123
DZIADZIA
DZIADZIA
Kontakt:

Re: Elektryczne lusterka a dołożenie grzania

Post autor: martinezz123 » czw gru 30, 2010 12:21

pawullonn pisze:Witam
Dziś sprawdziłem vagiem moduł 46 komfortu i pokazał zero błędów, szyba tylnia sie grzeje a lusterka nie czuc ciepła

to jest możliwe , wystarczy że jedna ścieżka będzie przewodzić i może nie być błędu i grzania też nie będzie , u mnie tak było , podjeć do miasta do jakiegoś marketu i kup sobie miernik za 10 zł , sprawdź czy dochodzi prąd , jak dochodzi to zmień lustra i ciesz się grzaniem :hmm: :D

vw golf IV 1.9 tdi MARTINEZZ
www.vwjgora.pl
diagnoza VAG COM / TACHO

pawullonn
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: pawullonn » czw gru 30, 2010 22:21

witam koledzy
Dzis pojechałem kupiłem miernik za całe 25 zł po upuście u znajomego i sprawdziłem instalacje grzanych lusterek. Oczywiście na wstępie zmieniłem bezpieczniki na nowe (na wszelki wypadek). Okazało się że przed zmianą bezpiecznika nie dochodził prąd, po zmianie było 11,9 V, banan na twarzy i myśl że może będą chodzić oryginalne maty :D , ale okazało się że nie chodzą, więc podmieniłem wkłady lusterek na nowe z matami nowymi i co się stało?? Nastało ciepło :D

Dziękuję Panowie za wszelkie rady i pomoc, mam grzane lustra czyli kolejny bajer więcej w moim kochanym samochodziku:D

Życzę wszystkim Szczęśliwego Nowego Roku :D

Awatar użytkownika
martinezz123
DZIADZIA
DZIADZIA
Kontakt:

Post autor: martinezz123 » czw gru 30, 2010 23:27

dziękujemy nawzajem i gratulujemy udanej naprawy

www.vwjgora.pl
diagnoza VAG COM / TACHO

Zimny Chirurg
Użytkownik
Użytkownik
Silnik: AHF
Kontakt:

Post autor: Zimny Chirurg » pt gru 31, 2010 00:50

Ale czy naprawde zawsze były elektryczne lusterka z podgrzewaniem. Bo jak tak jest to ja mam problem. Bo jak zapodam tylnią czybe a lusterka mam elektryczne to nie grzeją. Na 100% i na 100% byłem pewien ze nie posiadma tej opcji.

Pozdro

ZC

Awatar użytkownika
martinezz123
DZIADZIA
DZIADZIA
Kontakt:

Post autor: martinezz123 » pt gru 31, 2010 00:59

raczej posiadasz tylko maty w lustrach padły

www.vwjgora.pl
diagnoza VAG COM / TACHO

karolw2
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: karolw2 » pt gru 31, 2010 10:00

Wyjmij wkład lusterka, jak z maty grzewczej wychodzą dwa kabelki to na 100% są podgrzewane. I wtedy padły maty. :pub:

Shmatan
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: Shmatan » pt gru 31, 2010 16:42

Kombinujecie z wymianą całych wkładów... nie oryginalne wkłady do luster to o dupe rozbić - lepiej rozkleić plastikowy uchwyt ze szkła, nakleić nie oryginalną mate i skleić

Awatar użytkownika
martinezz123
DZIADZIA
DZIADZIA
Kontakt:

Post autor: martinezz123 » pt gru 31, 2010 16:48

Shmatan pisze:Kombinujecie z wymianą całych wkładów... nie oryginalne wkłady do luster to o dupe rozbić - lepiej rozkleić plastikowy uchwyt ze szkła, nakleić nie oryginalną mate i skleić

kolego nie bardzo zrozumiałem twoją wypowiedź piszesz że nie oryginalne wkłady są o tyłek rozbić ,a za chwilę radzisz żeby takową matę włożyć do starego lustra , nie kumam po co , ja takie nieoryginalne lustra założyłem dwa lata temu i nie mam zastrzeżeń , jak jest zaszronione to jakies 20sec po właczeniu przycisku grzania szyby z lusterek juz zaczyna parować , więc moim zdaniem są bardzo dobre .

www.vwjgora.pl
diagnoza VAG COM / TACHO

Awatar użytkownika
Qto
_
_
Auto: MK 4
Silnik: ASZ
Kontakt:

Post autor: Qto » pt gru 31, 2010 16:53

Shmatan pewnie ma na myśli samo szkło...żeby oryginalne zostawić a nie kupować gotowych chińskich luster z matami

karolw2
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: karolw2 » pt gru 31, 2010 17:00

Shmatan pisze:Kombinujecie z wymianą całych wkładów... nie oryginalne wkłady do luster to o dupe rozbić - lepiej rozkleić plastikowy uchwyt ze szkła, nakleić nie oryginalną mate i skleić
martinezz123 pisze:kolego nie bardzo zrozumiałem twoją wypowiedź piszesz że nie oryginalne wkłady są o tyłek rozbić ,a za chwilę radzisz żeby takową matę włożyć do starego lustra , nie kumam po co , ja takie nieoryginalne lustra założyłem dwa lata temu i nie mam zastrzeżeń , jak jest zaszronione to jakies 20sec po właczeniu przycisku grzania szyby z lusterek juz zaczyna parować , więc moim zdaniem są bardzo dobre .
Wszystko zależy od tego czy ktoś ma czas, nerwy i lubi zabawę bo takie klejenie rozklejanie trochę trwa. Mam nieoryginalne ponad rok i działają bardzo dobrze. A wymieniłem w 5 minut na parkingu i mam grzane.
A i Szczęśliwego Nowego Roku. :partyman: :drinkers: :pub:

Awatar użytkownika
martinezz123
DZIADZIA
DZIADZIA
Kontakt:

Post autor: martinezz123 » pt gru 31, 2010 17:07

Wszystko zależy od tego czy ktoś ma czas, nerwy i lubi zabawę bo takie klejenie rozklejanie trochę trwa. Mam nieoryginalne ponad rok i działają bardzo dobrze. A wymieniłem w 5 minut na parkingu i mam grzane.
A i Szczęśliwego Nowego Roku. :partyman: :drinkers: :pub:

dokładnie tak czy gra jest warta świeczki ?? , a druga sprawa że 10 letnie lustra juz są najczęściej porysowane i poniszczone , a tutaj w 5 minut masz nowe lustra z grzaniem

www.vwjgora.pl
diagnoza VAG COM / TACHO

Awatar użytkownika
Pablo Corrado
Forum Master
Forum Master

Post autor: Pablo Corrado » sob sty 01, 2011 13:53

W moim przypadku ( potrzebowałem odcień niebieski lusterka pasażera ) chiński zamiennik od strony pasażera nie zdał egzaminu. Jego odcień mial sie nijak do lewej strony. I wogóle było tak ciemne, że widoczność była kiepska.
Ja bym jednak wolał rozkleić oryginał i wymienić tylko matę grzewczą ( oczywiście o ile samo szkło nie ma rys ).

Scirocco II 1,6 / Scirocco II 1,8 / Corrado G60 / Corrado 2,0 16V / Golf IV 2,0 / Golf IV GTI / Passat B5FL 1,8T / Golf V 1,4 i 1,6
Sprzedam:
-Uszczelkę głowicy 1,8 T 20V (AGU i innych) GOETZE.
-NOWĄ przepustnicę do 1,4 TSI i innych 03C 133 062S.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”