Kostka stacyjki w Golfie III

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Nacho
Nowicjusz
Nowicjusz

Kostka stacyjki w Golfie III

Post autor: Nacho » śr wrz 29, 2004 23:49

Witam! Może ktoś wie, jak wymienić kostkę stacyjki w Golfie III? Jak się do niej dostać? Czy trzeba zdejmować stacyjkę z kolumny kierowniczej?

donbaloone

Post autor: donbaloone » czw wrz 30, 2004 22:27

nie trzeba nic zdejmować !!! ja (tzn mechanik) zmienił mi za 10 zł bo jest podobno jakaś śróbka przy której on używał wyrazów na K... i h... a za kostke zapłacisz jakieś 27 zł. Pozdro

Awatar użytkownika
Drogojad
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: Drogojad » śr sty 18, 2006 00:44

nie trzeba zdejmowac nic tylko obudowe odkrecić do kostki łatwo się dostac ale sam to nie wymienisz tak łatwo jedź do mechanika

ku_bi
Forumowy spamer :)
Kontakt:

Post autor: ku_bi » śr sty 18, 2006 00:54

mylicie sie! trzeba sciagnac kierownice, obudowe, przełaczniki, wieloklin wałka, obudowe stacyjki i dopiero wtedy można wyjąc kostkę stacyjki!

Nacho
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Nacho » śr sty 18, 2006 01:14

Witam! Trochę czasu minęło od mojego zapytania i dałem sobie z tym radę. Faktycznie trzeba zciągnąć wszystko, a największy problem jest z wieloklinem. Niestety nie udało mi się go zdjąć ale znalazłem inny sposób. Było trochę więcej roboty ale się udało. Trzeba było zdjąć całą kolumnę, rozkręcając krzyżaki przy podłodze i wysunąć z niej wałek kierowniczy. W ten sposób otworzyło się dojście do tej małej, pieprzonej śrubeczki, która trzyma kostkę. Potem poszło jak spłatka. Na fotce mój GTI, któremu już nie dymi się ze stacyjki. Pzdr.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

ku_bi
Kontakt:

Post autor: ku_bi » śr sty 18, 2006 01:46

super, ze sie udało. zapodaj wiecej fotek Twojego auta :hmm: :okej:

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”