Nic nie dmucha !!!
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Nic nie dmucha !!!
Witam,
zaznaczam na początku, że użyłem opcji "szukaj" , ale niestety nie znalazłem odpowiedzi na mój problem. Otóż chodzi o to , że w moim mk2 przestała działać dmuchawa. Wczoraj działała a dzisiaj juz nie. Bezpieczniki sprawdzone - zauważyłem , że bezpiecznik nie był przepalony , ale jakby lekko napuchnięty (plastik w którym zatopiona jest blaszka był grubszy jakby z bąblami)- wymieniłem i nic. Jakiś czas temu wymieniłem ten bezpiecznik termiczny (chyba tak sie nazywa) ponieważ dmuchawa chodziła tylko na III biegu. wszystko było OK , aż do dzisiaj.
Co sie dzieje z tą dmuchawą ???
Zaznaczam, że posiadam mk2 z 1991 r. 1.6 PN
Koledzy pomóżcie
Pozdrawiam Artur
zaznaczam na początku, że użyłem opcji "szukaj" , ale niestety nie znalazłem odpowiedzi na mój problem. Otóż chodzi o to , że w moim mk2 przestała działać dmuchawa. Wczoraj działała a dzisiaj juz nie. Bezpieczniki sprawdzone - zauważyłem , że bezpiecznik nie był przepalony , ale jakby lekko napuchnięty (plastik w którym zatopiona jest blaszka był grubszy jakby z bąblami)- wymieniłem i nic. Jakiś czas temu wymieniłem ten bezpiecznik termiczny (chyba tak sie nazywa) ponieważ dmuchawa chodziła tylko na III biegu. wszystko było OK , aż do dzisiaj.
Co sie dzieje z tą dmuchawą ???
Zaznaczam, że posiadam mk2 z 1991 r. 1.6 PN
Koledzy pomóżcie
Pozdrawiam Artur
-
- Forum Master
być może zatarł się już silnik lub szczotki się skończyły - trzeba wymontować, rozebrac i zrobić tak jak pisałTomasz Żaguń, warto jeszcze spr. sam włącznik
Ostatnio zmieniony sob maja 20, 2006 10:45 przez misiek, łącznie zmieniany 1 raz.
...
jak wymontujesz silnki i otworzysz kostkę z wtyką (uwaza bo przewodu dość krótkie) to zobaczysz tam taką jagby rurkę w lutowaną w płytkę i to się wymienia (w lutowuje), miożesz to zastąlić ciekim drucikiem (zmostkować styki które łączy ta rurka - termik) ale nie o średnicy 1,5 kwadrat tylko cieńszym np takim jak ma szczotka stalowa do czyszczenie rdzymieczus pisze:co to jes ten termik? i czy kupie go w zwyklym sklepie z czesciami do VW?
...