Jak wyjąć te halogeny z auta, tak aby ich nie połamać?
Mam zderzak w idealnym stanie i mocowania tak się wpięły, że nie mogę ich teraz za nic wyciągnąć.
Jest jakiś patent na to aby nic nie uszkodzić i je wyjąć w jednym kawałku? Z kanału mocowań nie widać, a jak podważam śrubokrętem to się wyginają na granicy pęknięcia i nic.
Jak wyjąć halogeny ZKW
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Jak wyjąć halogeny ZKW
Rafit, Odchylasz od środka auta czyli strony tablicy rej , odchylasz troche, wsadzasz cienki srubcyk zeby odgiąć te blaszke mocującą i powinien ładnie wyskoczyć
Mk3 ABF, Mk2 1.6D, Vento 2.8 VR6, Mk2 1.8 RP - było, mineło...
- Paweł Marek
- V.I.P.
Jak wyjąć halogeny ZKW
Wyjmij sobie kierunek i atrapkę środkową a halogen to czy ja się mylę że jest na śrubki?
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Jak wyjąć halogeny ZKW
Paweł Marek, ZKW, nie zwykłe halogeny.
Marko16v, próbowałem tak i tylko sobie zderzak wgniotłem tak te środkowe mocowania trzymają.
Marko16v, próbowałem tak i tylko sobie zderzak wgniotłem tak te środkowe mocowania trzymają.
Jak wyjąć halogeny ZKW
Rafit, Hmm, mogły się zagiąć te uchwyty ze zderzaka, spróbuj tak jeszcze że łape wsadzasz przez komore górą za halogen ( oczywiście wtyczki odłączone ? bo ja mialem bardzo krótkie kable u siebie i nie dało się ich wyjąć bez odłączenia uprzedniego ). no i jakoś musisz od komory pchać, drugą reką od zewnątrz wyciągać, tylko z wyczuciem dużym, mi na początku tez demontaż dużo czasu i nerwów potrafił zepsuć ale w końcu opanowałem te metoda o której pisałem post wyżej
Mk3 ABF, Mk2 1.6D, Vento 2.8 VR6, Mk2 1.8 RP - było, mineło...