obrotomierz w mk2
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
obrotomierz w mk2
Cześć mam golfika 2 z 1986r GTD i posiadam licznik bez obrotomierza i zegarka. kupiłem juz licznik z obrotomierzem czy może mi ktoś powiedzięc czy jest możliwośc podłączenia obrotomierza w tym samochodzie a jeśli tak to co trzeba zrobić (mogą być schematy albo zdjęcia jeśli ktoś takie posiada)
z góry dzięki za szybką odpowiedz
z góry dzięki za szybką odpowiedz
obrotomierz w mk2
Prawdopodobnie wystarczy tylko założyć nowy licznik i wszystko będzie działać . Czasami chyba trzeba ciągnąć dodatkowy kabelek do obrotomierza z alternatora. Ale w tym przypadku raczej nie będzie to konieczne.
- stonefree
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Re: obrotomierz w mk2
O ile altek jest oryginalny, to stary licznik miał wejście sygnału prędkości obrotowej do alarmu ciśnienia olejutom33k pisze:Prawdopodobnie wystarczy tylko założyć nowy licznik i wszystko będzie działać . Czasami chyba trzeba ciągnąć dodatkowy kabelek do obrotomierza z alternatora. Ale w tym przypadku raczej nie będzie to konieczne.
obrotomierz w mk2
Na początku niech obaczy czy w alternatorze ma wyjście W i podłączony jest do tego kabel. Jeśli kabel jest podłączony to znaczy że będzie obrotomierz działał. Jesli jest wejście a nie ma kabla to trzeba ciągnąć. Jeśli zaś wejścia nie ma to tylko zmiana alternatora na taki z wejściem
Kabel to ten czerwony na zdjęciu cienki
Kabel to ten czerwony na zdjęciu cienki
- stonefree
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
obrotomierz w mk2
Jak również wlutowanie kabelka przed diodą wzbudzenia89Bartezz pisze:to tylko zmiana alternatora na taki z wejściem