Elektryka problem...
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Elektryka problem...
Witam wszystkich forumowiczow.
Mam nastepujacy problem,w VW Vento mojemu koledze przestaly dzialac wycieraczki,nawiew do kabiny i podgrzewanie tylnej szyby.Nie wiemy gdzie moze lezec przyczyna,sprawdzilismy wszystkie bezpieczniki i dalej jest lipa.Moze mieliscie podobny problem i wiecie jak go szybciutko rozwiazac, podpowiedziec na biegu gdzie jeszcze moze lezec przyczyna...
Samochod to VW Vento 1.8 benzyna 98r. Z gory slicznie dziekuje za jakakolwiek wskazowke.Pozdrawiam i zycze wesolych Swiat!
Mam nastepujacy problem,w VW Vento mojemu koledze przestaly dzialac wycieraczki,nawiew do kabiny i podgrzewanie tylnej szyby.Nie wiemy gdzie moze lezec przyczyna,sprawdzilismy wszystkie bezpieczniki i dalej jest lipa.Moze mieliscie podobny problem i wiecie jak go szybciutko rozwiazac, podpowiedziec na biegu gdzie jeszcze moze lezec przyczyna...
Samochod to VW Vento 1.8 benzyna 98r. Z gory slicznie dziekuje za jakakolwiek wskazowke.Pozdrawiam i zycze wesolych Swiat!
- Paweł Marek
- V.I.P.
Elektryka problem...
Podmieńcie na początek z jakiegoś Golfa czy Vento przekaźnik z nadrukiem 18, jeśli nie pomoże trzeba będzie sprawdzić stacyjkę, zdjąć jej obudowę (dwa wkręty od dołu) i miernikiem sprawdzić czy po włączeniu zapłonu pojawia się plus na kablu stacyjki od lini X, zapomniałem koloru, ale na wszystkich oprócz czarnoczerwonego do rozrusznika ma być plus po zostawieniu stacyjki w pozycji zapalonych kontrolek.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Elektryka problem...
Wielkie dzieki za wskazowke Paweł Marek sprawdzimy i dam znac od razu czy pomoglo...pozdrawiam
Elektryka problem...
Mam jeszcze pytanie odnosne kostki stacyjki. Jak ja wyjac, czy sa tam jakies zatrzaski? Z gory dziekuje za odpowiedz.
Elektryka problem...
Trzeba zdjąć całą tą metalową obudowę stacyjki i od tyłu pod kątem jest mały wkręt który ją trzyma
Elektryka problem...
Obeszlo sie bez rozbierania tego wszystkiego,i bez sciagania stacyjki..Psiknelismy w ta kostke stacyjki preparatu elektrycznego istyki sie same oczyscily,dziala jak dzialal i jest ok.Ale dziekuje za wskazowki.Pozdrawiam!