kontrolka cisnienia
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- tomek mk2 BDE
- sex cylinder
kontrolka cisnienia
zapala mi sie kontrolka cisnienia oleju dlaczego po zdjeciu przewodow z czujnikow kontrolka dalej swieci i brzeczy? mozliwe ze gdzies masuje przewod w wiazce elektrycznej?
- marcinek84
- Forum Master
- Kontakt:
kontrolka cisnienia
Ponieważ jeden czujnik daje masę a drugi plus do licznika, nie pamiętam który, ale ten większego ciśnienia na pewno po przekroczeniu 2tys z kawałkiem to kontrolka miga i brzęcz. Jak kiedyś zamieniłem przewody to brzęczało i świeciło.
Pierwsza PNka na BLOSie?
mój golfik viewtopic.php?f=87&t=278186" onclick="window.open(this.href);return false;
galeria fotosika http://marcinek0584.fotosik.pl/albumy/559660.html" onclick="window.open(this.href);return false;
mój golfik viewtopic.php?f=87&t=278186" onclick="window.open(this.href);return false;
galeria fotosika http://marcinek0584.fotosik.pl/albumy/559660.html" onclick="window.open(this.href);return false;
- Paweł Marek
- V.I.P.
kontrolka cisnienia
Żaden nie podaje żadnego plusa, jeden jest niskociśnieniowy podaje masę na licznik w spoczynku, po odpaleniu silnika się rozłącza, drugi odwrotnie - wysokociśnieniowy i jest rozwarty w spoczynku a zwarty po odpaleniu. w 2.0 z mk3 pierwszy z boku głowicy drugi w podstawce filtra. Popraw im wsuwki od kabli jak nie pomoże to najpierw zmierz ciśnienie oleju w silniku
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- tomek mk2 BDE
- sex cylinder
kontrolka cisnienia
ale kiedy zalaczy mi sie kontrolka cisnienia i brzeczek i zdejme przewody z czujnikow to nie powinna sie wylaczyc?
- Paweł Marek
- V.I.P.
kontrolka cisnienia
nie
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
kontrolka cisnienia
Zewrzyj przewód tego czujnika na filtrze oleju na stałe do masy i sprawdź ,będzie dobrze.A wtedy wymień ten czujnik.
- tomek mk2 BDE
- sex cylinder
- wieslaw608
- Nowicjusz
- Kontakt:
kontrolka cisnienia
jesli nie pomoże Ci to co koledzy wczesniej powiedzieli nie pomoze masz do wymiany lub naprawy licznik. U mnie tak było czujniki wymieniłem zmierzyłem cisnienie oleju i to nie pomogło zmieniłem licznik - objaw denerwującego brzęczka znikł.
kontrolka cisnienia
Witam panowie, mam takie pytanie- gdzie powinien być podłączony czujnik wysokiego cisnienia oleju ten w podstawie filtra oleju, ponieważ u mnie nie ma zadnej wiazki dochodzącej do tego czujnika ani w izolacjach nie widze zadnego urwalnego kabelka, dodam ze chodzi o golfa mk2.
- Paweł Marek
- V.I.P.
kontrolka cisnienia
po pierwsze typ silnika, po drugie pinout licznika znajdź na forum (schemat wyjść we wtyczce licznika) i dowiesz się wszystkiego.
kontrolka cisnienia
Silnik byl wymieniany, 1,6 D chyba JP , a licznik jest na dwie wtyczki, oki poszukam schematu licznika bo rozumiem ze bezpośrednio sygnal z tego czujnika leci do licznika?