[mk2] cos sie stalo ze sprzęgłem POMOCY !!

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Siara
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

[mk2] cos sie stalo ze sprzęgłem POMOCY !!

Post autor: Siara » czw maja 18, 2006 19:46

Witam! Dzisiaj chcialem nasmarowac linke od sprzegla bo strasznie ciezko chodzila, wiec poluznilem linke, odczepilem od tej lapy przy skrzyni, nasmarowalem i jak chcialem zalozyc linke to okazalo sie ze jest ona jakies 5 cm za dluga, albo i jeszcze wiecej :/
Jest tak ze jak sie konczy juz gwint na regulacji to jeszcze jest luzu na lince ok 2 cm, wiec tymczasowo podlozylem drewniny klocek, zostawilem minimalny luz na pedale sprzegla a sprzeglo mi sie slizga, nie wiem co sie stalo, jeszcze dzis normalnie jezdzilem, nic sie nie slizgalo, a teraz nie da sie jechac. POMOCY!!

Loki
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: Loki » czw maja 18, 2006 19:50

a sprawdzales czy z pedala Sprzegla linka ci nie spadla bo to nie mozliwe ze az 5 cm lub wiecej ......

GOLF.....NiE DLa IdIoTóW

Awatar użytkownika
Siara
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: Siara » czw maja 18, 2006 19:55

sprawdzalem, na poczatku myslem ze przy pedale tez jest regulacja, i zdjąłem ten uchwyt z pedalu i pozniej jeszcze raz zalozylem, tam nie ma regualcji, wiec sam jestem strasznie zdzwiniony, moglo cos sie pojeb... ze sprzeglem, tak poprostu, dlatego ze zdjąłem linke :/

Awatar użytkownika
Duber
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Duber » czw maja 18, 2006 19:57

na pedale od sprzegla sa dwa chaczyki do zakladania linki moze dales na ten pierwszy?( przynajmniej ja mam 2)dlatego te oczko na lince jest takie dlugie aby moc zachaczyc na ten drogi chaczyk

Awatar użytkownika
Siara
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: Siara » czw maja 18, 2006 21:26

dalem na ten haczyk co bylo wczesniej.
Wlasnie bylem u mechanika i stwierdzil ze ta lapa przy skrzyni sie podniosla i ja tez to zauwazylem. Caly casz jest na połsprzegle :/
Ktos sie spotkal z czyms takim ?? Moze wiece co sie popsulo ??

Awatar użytkownika
Duber
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Duber » pt maja 19, 2006 12:06

ja mam na ten drugi chaczyk a nie mogla ci sie lapa podniesc,albo linka jest zblokowana nie odpuszcza albo cos z regulacja na lince(moze cos wyskoczyla tam gdzie krecisz aby zlikwidowac luz)no chyba ze cos w skrzyni sie wysypalo ale watpie ja bym odczepil linke przy pedale i sprawdzil czy lapa opadnie jesli nie to odczep przy tej lapie.jesli i to nie pomoze to chyba skrzynia do wykrecenia aby sprawdzic co i jak.no chyba ze linka jakims cudem sie o pare centymetrow skrucila.

Awatar użytkownika
Siara
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: Siara » pt maja 19, 2006 12:20

linka sprzegla nie jest naciagnieta, mam 2 cm luzu na pedale, najprawdopodobniej padl mi doscisk, zbieg okolicznosci :/

Awatar użytkownika
Duber
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Duber » pt maja 19, 2006 12:39

nie patrz na pedale tylko na tej lapie ile idzie do gory bez oporu.mowia ze 2mm powinna lapa sie podniesc i opor,a jesli by ci docisk padl to raczej zawsze pedal idzie w podloge.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”