[mk2] cos sie stalo ze sprzęgłem POMOCY !!
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[mk2] cos sie stalo ze sprzęgłem POMOCY !!
Witam! Dzisiaj chcialem nasmarowac linke od sprzegla bo strasznie ciezko chodzila, wiec poluznilem linke, odczepilem od tej lapy przy skrzyni, nasmarowalem i jak chcialem zalozyc linke to okazalo sie ze jest ona jakies 5 cm za dluga, albo i jeszcze wiecej :/
Jest tak ze jak sie konczy juz gwint na regulacji to jeszcze jest luzu na lince ok 2 cm, wiec tymczasowo podlozylem drewniny klocek, zostawilem minimalny luz na pedale sprzegla a sprzeglo mi sie slizga, nie wiem co sie stalo, jeszcze dzis normalnie jezdzilem, nic sie nie slizgalo, a teraz nie da sie jechac. POMOCY!!
Jest tak ze jak sie konczy juz gwint na regulacji to jeszcze jest luzu na lince ok 2 cm, wiec tymczasowo podlozylem drewniny klocek, zostawilem minimalny luz na pedale sprzegla a sprzeglo mi sie slizga, nie wiem co sie stalo, jeszcze dzis normalnie jezdzilem, nic sie nie slizgalo, a teraz nie da sie jechac. POMOCY!!
ja mam na ten drugi chaczyk a nie mogla ci sie lapa podniesc,albo linka jest zblokowana nie odpuszcza albo cos z regulacja na lince(moze cos wyskoczyla tam gdzie krecisz aby zlikwidowac luz)no chyba ze cos w skrzyni sie wysypalo ale watpie ja bym odczepil linke przy pedale i sprawdzil czy lapa opadnie jesli nie to odczep przy tej lapie.jesli i to nie pomoze to chyba skrzynia do wykrecenia aby sprawdzic co i jak.no chyba ze linka jakims cudem sie o pare centymetrow skrucila.