Problem z amortyzatorem
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Problem z amortyzatorem
Witam Wszystkich
Dzisiaj zabrałem się za wymianę amortyzatorów przednich. Mam duży problem, ponieważ mój stary amor nie chce wyjść ze zwrotnicy. WD40 i stukanie młotkiem nic nie pomoaga:(. Ścisnąłem mocniej sprężyne, i wtedy wszystkie elementy z górnego mocowania mi pospadały:( . Nie wiem jak to teraz poskładać. Wiem jaka jest mniej więcej kolejność z Etki, natomiast nie wiem czy dane elementy mają iść górą czy dołem w stosunku do pozostałych... Czy dysponuje ktoś schematem takiego amortyzatora rozebranego, np. na części pierwsze? I jeszcze jedno jaki jest klucz do piasty koła przedniego? Etka podaje, że M20 jednak wiem, że jest większy, bo nawet mój M32 sześciokątny nie pasuje:( Dzięki wielkie za wszystkie sugestie i porady. Pozdrawiam serdecznie:)
Mój Golfik to 1,9 TDI AGR 2000r
Dzisiaj zabrałem się za wymianę amortyzatorów przednich. Mam duży problem, ponieważ mój stary amor nie chce wyjść ze zwrotnicy. WD40 i stukanie młotkiem nic nie pomoaga:(. Ścisnąłem mocniej sprężyne, i wtedy wszystkie elementy z górnego mocowania mi pospadały:( . Nie wiem jak to teraz poskładać. Wiem jaka jest mniej więcej kolejność z Etki, natomiast nie wiem czy dane elementy mają iść górą czy dołem w stosunku do pozostałych... Czy dysponuje ktoś schematem takiego amortyzatora rozebranego, np. na części pierwsze? I jeszcze jedno jaki jest klucz do piasty koła przedniego? Etka podaje, że M20 jednak wiem, że jest większy, bo nawet mój M32 sześciokątny nie pasuje:( Dzięki wielkie za wszystkie sugestie i porady. Pozdrawiam serdecznie:)
Mój Golfik to 1,9 TDI AGR 2000r
Rafał
- suchy1985
- Ma gadane
- Kontakt:
Problem z amortyzatorem
to że nie możesz wybić amora ze zwrotnicy to częsta przypadłość, ja tak długo psikałem wd40 i lekko oklepywałem aż w końcu chyba po 2 godzinach puściło...
co do schematu to jest gdzieś na forum, kiedyś oglądałem
pozdrawiam
co do schematu to jest gdzieś na forum, kiedyś oglądałem
pozdrawiam
Nie ważne ile razy ktoś upada ale ważne ile razy się podnosi.....
PERSONA NON GRATA
PERSONA NON GRATA
- trzeci5
- Forum Master
Re: Problem z amortyzatorem
Po pierwsze nie powinno sie wykręcać amora z kielicha przed wybicie go z zwrotnicy,należy go tylko zluzować ,a w miejsce w zwrotnicy gdzie przychodzi śruba która ściska amor w zwrotnicy można wbić jakiś przecinak albo wiekszy śrubokręt taki zabiek roszeży gniazdo i zluzuje amor,pozdro.
Problem z amortyzatorem
Mniej więcej na 1/4 wysokości strony. Obadaj w jak prosty sposób idzie to obskoczyć
http://noahlh.com/car/coilover_howto/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://noahlh.com/car/coilover_howto/" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Wielkie dzięki koledzy:):)
Dla każdego z Was poleciał "punkcik" . Pozdrawiam i dziękuję za pomoc i wszelkie wskazówki:)
Dla każdego z Was poleciał "punkcik" . Pozdrawiam i dziękuję za pomoc i wszelkie wskazówki:)
Rafał
Problem z amortyzatorem
Witam
Jestem nowy na forum;p
Mam pytanko czy amortyzatory z passata b3 będą pasowały do mojej jetty??
Chodzi mi o tylne zawieszenie;]
Proszę pomóżcie
Jestem nowy na forum;p
Mam pytanko czy amortyzatory z passata b3 będą pasowały do mojej jetty??
Chodzi mi o tylne zawieszenie;]
Proszę pomóżcie
- trzeci5
- Forum Master
Na pierwszy żut oka wyglądają tak samo ,najlepiej spytaj w sklepie tam ci powiedzą.